Engedélyt kapott az orvosoktól a versenyzésre Ericsson

Zöld utat adott Marcus Ericsson szombati versenyzésének az FIA orvosi csapata. A Sauber eközben hosszúra nyúlt műszakra kényszerült.

Marcus Ericsson (fotó: MTI/EPA) Marcus Ericsson (fotó: MTI/EPA)

Péntek délutáni hatalmas balesete után Marcus Ericsson a versenyzők eligazításán még részt vett, továbbá csapatával is egyeztetett, aztán a médiakörök alól felmentést kapva visszatért a hoteljébe. Egy 24 G-s becsapódást és egy kellemetlen triplaszaltót kellett kipihennie, mely után pár órával elmondása szerint máris érzett némi nyakfájdalmat.


Szombat reggel aztán a monzai pálya orvosi központjába vezetett az első útja, ahol újabb vizsgálatoknak vetették alá. Ericsson nem sérült meg a balesetben, végig eszméleténél volt, minden pillanatra emlékezett, így csupán kötelező rutinellenőrzésről volt szó. Az orvosok végül engedélyt adtak arra, hogy a harmadik szabadedzésen (11:55, M4 Sport – élő) újra volán mögé üljön.


Csapatának eközben a DRS-hiba miatt összetört autóját kellett összeraknia. Mivel az előző jelentősen megsérült, egy új vázat kapott. E hadművelet viszont időigényes, és a szerelők nem is fértek bele az előírt munkaidőbe. A csapatnak így ki kellett használnia az egy évben rendelkezésre álló dzsókerlehetőség egyikét (először az évben), és meg kellett hosszabbítania a műszakot.


A csapattagok az FIA tájékoztatása szerint a tiltott időszakban, azaz éjjel 1 és reggel 9 között is a garázsban tartózkodtak. A vázcsere mellett a DRS-gondokra is megoldást kellett találniuk. Péntek délután Charles Leclerc autóján csak átmeneti módszerrel tudták biztonságossá tenni az eszközt: csökkentették a felnyílás mértékét. Ma viszont már teljes értékű DRS-sel folytatják, melynek hibátlan működéséről is gondoskodtak.


Ericssonra nem vár egyszerű feladat: eddig csak a péntek délelőtti esős tréningen futott 11 kört, és a reggeli esőzés miatt van rá esély, hogy várnia kell a száraz pályás körökre.


180829 Idotabla OlaszGP