Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb F1-es Le Mans-ban?

Újabb F1-es Le Mans-ban?

BT, GMM
A Haas versenyzőjének, Kevin Magnussennek az édesapja, Jan azon dolgozik, hogy a következő években fiával közösen indulhasson a Le Mans-i 24 órás viadalon. A Corvette érdekesnek tartja az ötletet, a Haas nem fogja akadályozni pilótáját, a fiatal dán viszont egyelőre óvatos.

Az „aranykorban” megszokott volt, hogy az F1-es pilóták a legrangosabb megbízhatósági viadalon is részt vettek, saját naptárjuk sűrűsödésével viszont egyre ritkábbá vált a figyelemmegosztás. Igaz, az utóbbi években többen is belekóstoltak a Le Mans-i 24 órásba, sőt győzelmi trófeával távoztak a helyszínről: 2015-ben Nico Hülkenberg, idén Fernando Alonso volt tagja a győztes csapatnak.

Korábban fölmerült, Kevin Magnussen is kipróbálja magát a sportautózás világában, ráadásul édesapja márkatársaként a Corvette GT-csapatában. Erről akkor le kellett mondaniuk, Jan viszont továbbra is azon van, hogy összejöjjön az apa-fiú istálló.

Kevin Magnussen (fotó: XPB) Kevin Magnussen (fotó: XPB)

A Corvette elmondása szerint lát fantáziát a dologban. „Tudják, hogy van potenciál ebben a történetben, de nekik négy futamra kell versenyző” – nyilatkozta az idősebbik Magnussen, aki az 1990-es években az F1-ben is szerencsét próbált. „Kevin azonban csak két 24 óráson tudna megjelenni, mert a többi ütközik az F1-gyel. Én próbálom meggyőzni a csapatot arról, hogy ezen a kettőn ott lehessen” – tette hozzá.

Ez a két futam Daytona és Le Mans lenne, és úgy tűnik, egyelőre Magnussen F1-es főnökeit, a Haas vezetőit sem zavarná a kiruccanás. „Addig, amíg ezek a futamok nem ütköznek a Forma–1 programunkkal, mi nem fogjuk akadályozni őt” – jelentette ki az amerikai csapat alapítója és tulajdonosa, Gene Haas.

Hiába azonban az édesapa igyekezete, és a Haas pozitív hozzáállása, maga Magnussen nem sok esélyt lát arra, hogy 2019-ben megvalósuljon az apa-fiú csapat. „Dolgozunk az ügyön, de annyira nem komolyan. Nem hiszem, hogy már a következő szezonban megvalósul” – nyilatkozta a BT-nek a dán, aki ha mégis eljut Le Mans-ba, 2019-ben egy mezőnyben (de más kategóriában) lehet azzal az Alonsóval, kivel az utóbbi időben több szócsatája is volt.

Kevin Magnussen és Fernando Alonso (fotó: XPB) Kevin Magnussen és Fernando Alonso (fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak