Musorujsag
Élő Eredmények

Mick Schumacher ellenfele szerint „érdekes” a hirtelen javulás

Mick Schumacher ellenfele szerint „érdekes” a hirtelen javulás

Prema, Autosport
Újabb futamgyőzelmeinek köszönhetően Mick Schumacher a Forma–3-as bajnoki cím elsőszámú esélyesévé lépett elő az utolsó fordulót megelőzően. Ellenfele, a Red Bull által támogatott Daniel Ticktum „érdekesnek” találja a hirtelen formajavulást…

A Forma–3-as Európa-bajnokság ausztriai hétvégéjén is folytatódott Mick Schumacher remeklése: a német versenyző három rajtelsőséget, két futamgyőzelmet és egy második helyezést szerzett a Red Bull Ringen, az összetett pontversenyben pedig nemcsak az élre állt, hanem kényelmes előnyt is kiépített ellenfelével, Daniel Ticktummal szemben.

A vizes, felszáradó pályaviszonyok között is sikeresen „vizsgázó” Schumacher az utolsó fordulót (tehát az utolsó három viadalt) megelőzően 49 ponttal vezet brit riválisa előtt, a szezonzárón pedig „már csak” 75 egység lesz megszerezhető.

A 19 éves versenyző formajavulása rendkívül látványos volt, a belga forduló előtt ugyanis mindössze két dobogós helyezése volt (12 futamból), azóta pedig csak háromszor nem került be a legjobb három közé (szintén 12 futamból). A nürburgringi hétvége óta ráadásul hihetetlen magabiztossággal szerzi a rajtelsőségeket, a futamgyőzelmeket és szórja a versenyben futott leggyorsabb köröket.

Az azóta rendezett hat futamból csak az ausztriai harmadikat nem ő nyerte, de ezen is dobogóra állhatott: második volt a csapattárs, az orosz Robert Shwartzman mögött, aki az utóbbi időben szintén megtáltosodott. A Nürburgring óta négy második, egy harmadik és egy első helyet jegyzett.

Mick Schumacher (fotó: FIA F3 Europe) Mick Schumacher (fotó: FIA F3 Europe)

A bajnokságot eddig vezető Ticktum eközben mintha elveszítette volna a fonalat, Schumacher tehát nemcsak pontelőnye, aktuális formája miatt is elsőszámú esélyese a bajnoki címnek. „Nagyszerű hétvégénk volt a Red Bull Ringen” – nyilatkozta a fiatal tehetség. „Szép előnnyel megyünk majd az utolsó helyszínre. A második futamon a nedvesebb oldalról kellett indulnom, de megtartottam a helyezésemet, a harmadikon viszont nem volt tökéletes a rajtom, ezért Robert elkapott. Az autónk végig nagyszerű volt, és örülök, hogy megnyertük a csapatok bajnokságát” – tette hozzá.

„Most jól megy, de a folytatásban is csak magammal kell foglalkoznom” – utalt arra, hogy a bajnoki küzdelemben nem szabad megengednie, hogy bármi is kizökkentse.

A pontelőnyét fokozatosan elvesztő Ticktum eközben közösségi oldalán írt a Prema, különösen a csapat német és orosz versenyzőjének hirtelen megtáltosodásáról, amit „érdekesnek” tart. „Nem volt ideális a hétvége” – kezdte. „Nem akarok ujjal mutogatni, de ezúttal nem volt meg az autónk tempója. Főként a beállítások miatt, mert az utolsó futamra már javult, és sikerült feljönnöm a hetedikről a negyedik helyre. Az első két helyezett ellen viszont senkinek sem volt esélye. Még a csapattársaiknak sem, akik jó versenyzők. Érdekes, így jellemezném a tempójukat” – írta.

„Biztos, hogy többen egyetértenek velem a paddockban. A legjobbamat próbáltam nyújtani, mint mindig, és köszönettel tartozom a csapatnak. Mindig keményen dolgoznak” – folytatta a Red Bull védence, akiknek később magyarázkodnia is kellett. Ekkor kiemelte, nem arra célzott, hogy Schumacherék valami szabályelleneset tennének, ugyanakkor sikerült még olajat öntenie a tűzre, amikor megjegyezte, vesztes csatát vív, mert őt nem Schumachernek hívják.

„Tisztelem Micket, aki sokat fejlődött az utóbbi években. Csak arra akartam utalni, hogy ez az egész a semmiből jött. Sosem utaltam arra, hogy szabálytalan lenne. Nekem is nagyon sokat kell még tanulnom. Ezt sosem tagadtam. Nem ismeritek a teljes történetet, hiszen nem vagytok ott a pályán, és nem látjátok a versenyzők adatait. Sajnos én egy vesztes csatát vívok, mert a családnevem nem Schumacher” – szúrt oda ellenfelének, aki a Forma–1 legeredményesebb pilótájának, a hét bajnoki címet szerző Michael Schumachernek a fia.

Daniel Ticktum (fotó: FIA F3 Europe) Daniel Ticktum (fotó: FIA F3 Europe)
Borítókép: Mick Schumacher (fotó: FIA F3 Europe)

További tartalmak