Főnöke nem aggódik Grosjean büntetőpontjai miatt

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner egyelőre nem foglalkozik Romain Grosjean büntetőpontjaival, és a francia esetleges eltiltásának egyre „reálisabb” veszélyével. A téma majd akkor kerül napirendre, ha a francia megkapta az utolsó pontokat…

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

Összesen már 10 büntetőpont található a Haas francia versenyzőjének neve mellett, a szabályok értelmében pedig 12 után automatikus eltiltás jár a pilótáknak. A pontok egy évig vannak érvényben, majd törlődnek, Grosjean viszont leghamarabb csak a Mexikói Nagydíj után veszít el egyet, a soron következő viadalon tehát nagyon óvatosnak kell lennie.


És a csapatnak is, hiszen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) listája igen hosszú azon vétségekről, melyekért büntetőpont járhat. A veszély tehát valós, a Haast irányító Günther Steiner viszont nem aggódik a büntetőpontok miatt.
Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)Legalábbis még nem aggódik. „Nem, nem fogom bekötözni a fejem addig, amíg meg nem sérült” – kezdte a tapasztalt szakember, amikor Grosjean büntetőpontjairól kérdezték. „Majd ha megtörténik a dolog, akkor foglalkozom vele. Remélhetőleg nem kell napirendi ponttá tennünk, de ha mégis, akkor majd elkezdek dolgozni az ügyön, hiszen elég sok tennivalóm lesz. Én most ezt gondolom erről az egészről” – tette hozzá.


Kiemelte, bár nem foglalkoznak a beugrókereséssel, nem lesz gondjuk, ha szükség lesz valakire a francia helyett. „Ha megtörténik a dolog, akkor minden eshetőségre fel kell készülnünk. De van azért néhány srác, akit felhívhatok, és majd látjuk, vezetnek-e. De szerintem egyébként rendben leszünk” – hangsúlyozta Steiner.


Azt egyébként az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting is kiemelte a mexikói hétvége előtt, hogy Grosjeannak nagyon oda kell majd figyelnie, és a francia „buta lenne”, ha valami ostobaság miatt gyűjtene be büntetőpontokat, elérve ezzel a határt.
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)