Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Még mindig Schumacher minden idők legjobbja

Hamilton: Még mindig Schumacher minden idők legjobbja

RaceFans, YouTube
Korábbi csapattársa szerint elérhető közelségbe kerültek Lewis Hamilton számára Michael Schumacher rekordjai, ám a friss világbajnok mercedeses elődjét tartja a legnagyobbnak.

Michael Schumacherhez hasonlóan 33 éves korára jutott el az ötödik világbajnoki címéig, szintén egy korszakot meghatározó domináns csapat tagja, amellyel együtt halmozzák a sikereket, és egyelőre nála sem látni még, hol lehet a csúcs. Lewis Hamilton címvédésével újabb lépést tett fölfelé az F1-es piramison: Juan Manuel Fangio mellé ért, és már egészen közel van a legtetejéhez.

Korábbi csapattársa, Nico Rosberg úgy véli, két éven belül Schumacher rekordjait is túlszárnyalhatja. „Hihetetlen, hogy ötszörös világbajnok. Őrület belegondolni, hogy utolérte Fangiót. Most már komolyan megdöntheti Schumacher csúcsait. Még két évig él a szerződése, és Schumitól már csak két bajnoki cím választja el, valamint húsz futamgyőzelem, ami szintén meglehet neki a két év alatt” – elmélkedett a Mercedesnél mindkét bajnok oldalán versenyző német.

Hamilton – aki 2013-ban éppen Schumachert váltotta a csapatnál – ugyanakkor nem akar még ennyire messzire menni. Szerinte továbbra is a hétszeres világbajnokot tekinthetjük a legjobbnak. „Michael még mindig messze van a futamgyőzelmek számát tekintve, és meg kell mondani, hogy még mindig ő minden idők legjobbja. Fangio pedig versenyzői szempontból mindenki keresztapja marad. Nagyon tisztelet őt az eredményeiért, amiket egy ilye veszélyes korszakban ért el. Megtiszteltetésnek érzem, hogy a nevem az övé mellé került.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Természetesen nagyon büszke vagyok arra, hogy a Hamilton név ott lesz, és ott is marad örökre. Bárcsak látnák, mennyire nehéz volt ez a kezdetekkor! Még idén is küzdelmes volt, és minden évben erősebbé válok, de úgy érzem, ma is ugyanaz a tűz hajt, ami nyolcévesen. Addig fogok menni, amíg ez meglesz. Egy idő után biztosan kifogyok belőle.”

Mint mondta, a sportágon kívül is sok célja van, ám olyan megelégedéssel semmi sem tölti el, mint a bajnoki siker. „Sok mindent szeretnék még elérni, még mindig sok célom van, sok minden vár rám. De bármennyit is pipálok ki, a listám tetején minden évben ugyanaz szerepel: megnyerni a világbajnokságot. Mindent ennek rendelek alá” – fogalmazott.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak