Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton kezdetben nem kedvelte Laudát

Hamilton kezdetben nem kedvelte Laudát

F1i
Ma már jól kijönnek egymással és remek munkakapcsolatot is ápolnak, ám mielőtt Lewis Hamilton csatlakozott a Mercedeshez, nem kedvelte túlságosan jelenlegi főnökét, Niki Laudát. Ennek hátterében az osztrák őt ért kritikái állnak.

Hamilton az utóbbi időben többször elmondta, tiszteli a Mercedes tanácsadójaként dolgozó osztrák legendát, akinek tüdőátültetése miatt jelenleg távol kell maradnia csapatától és a Forma–1 világától. A két klasszis jó viszonya azonban csak a közös munka megkezdése után alakult ki, Hamilton ugyanis korábban nem kedvelte túlságosan az őszinte nyilatkozatairól híres Laudát.

Az osztrák későbbi versenyzőjét leginkább 2011-ben kritizálta, amikor Hamilton több alkalommal is összeakadt a pályán Felipe Massával. Incidenseit látva Lauda kijelentette, az akkori McLaren-pilóta minden határt átlép, és oda kell figyelnie, hiszen már veszélyesen versenyez.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Később Lauda kulcsszerepet játszott Hamilton megszerzésében, akit ő is győzködött, mielőtt elhagyta a McLarent és a Mercedeshez igazolt. A közös munka pedig közelebb hozta a két világbajnokot. „Attól kezdve egyre jobb a kapcsolatunk” – mondta Hamilton, utalva a Laudával folytatott megbeszélésekre és az őszinte beszélgetésekre.

„Kedvelem Nikit, és nagyon remélem, hogy hamarosan visszatér a csapatunkhoz. Kezdetben viszont nem voltam túl jó véleménnyel róla” – magyarázta a brit. „A beszélgetéseink során azonban egyszer azt mondta, én is versenyző vagyok, akárcsak ő volt, és innentől kezdve javult a kapcsolatunk.”

„Gyakran küldök neki videókat a garázsból, vagy a mérnöki értekezletekről, hogy ő is képben legyen a történésekkel” – vázolta fel, miként segíti a nyár óta lábadozó tanácsadót. „A múlt héten még fel is hívott engem. Nagyon jó érzés volt újra hallani a hangját. Örült, hogy jól sikerült a műtétje, már viccelődött is, és jó hangulatban volt” – zárta gondolatát az ötszörös világbajok.

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Practice Day - Sao Paulo, Brazil

Borítókép: Niki Lauda Lewis Hamiltonnal (fotó: XPB)

További tartalmak