×

Meglepő visszatérésre készül Lauda Abu-Dzabiban?

Barátja szerint meglepetésre készül az augusztus elején tüdőátültetésen átesett Niki Lauda: már Abu-Dzabiban visszatérne az F1-es paddockba!

Niki Lauda és Bernie Ecclestone (Fotó: xpbimages.com)

A Mercedes tanácsadóját és a Forma–1 háromszoros világbajnokát október 24-én engedte ki a bécsi általános kórház az intenzív osztályról, onnan egy rehabilitációs klinikára vette az irányt, ahol folytatja felépülését. Niki Laudán még augusztus első hetében hajtottak végre életmentő tüdőtranszplantációt, és bár orvosai szerint mind a műtét jól sikerült, mind az osztrák felépülése jól halad, azt korábban kizárták, hogy Lauda még idén visszatérjen a Forma–1-be.


A svájci Blicknek nyilatkozó Bernie Ecclestone ugyanakkor elhintette, akár még sor is kerülhet a váratlan látogatásra, barátja ugyanis célba vette az Abu-dzabi Nagydíjat! A 88 éves egykori F1-vezér ezt egy telefonbeszélgetésük kapcsán kotyogta ki: a beszélni már újra tudó korábbi versenyző, reggel fél hétkor, a brazíliai farmján érte utol Ecclestone-t. „Azt mondta nekem, hogy egyszerűen csak újra jelentkezni akart nálam. Azt mondta: 'A körülményekhez képest jól vagyok, már sokkal jobban érzem magam. Egyszerűen csak nagyon sok tablettát kell szednem, és fegyelmezettnek kell lennem'” – idézte Laudát Ecclestone.


És azt is megerősítette, amiről korábban már Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is beszélt az elmúlt hetekben: Lauda fejébe vette a mielőbbi visszatérést. „Azt is mondta, a titkos terve, hogy feltűnjön az abu-dzabi szezonzárón. Hihetetlen, hogy Nikinek mi mindenen kell keresztülmennie. Nem ezt érdemelte” – utalt arra, hogy Laudának korábban veseátültetése is volt már, 1976-ban pedig a nürburgringi balesete következtében majdnem életét vesztette.


Lauda bécsi orvosai az elbocsátása után azt nyilatkozták, a volt versenyző normál életet élhet a folytatásban, egy-két megszorítástól eltekintve. És bár korábban azt is hangsúlyozták, hogy fél évig nem javasolják neki a nagyobb utazásokat, legfeljebb csak szomszédos országokba, az egyik doktora az intenzív osztályról történő kiengedése után már maga sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy még idén viszontlátjuk őt az F1-ben. Ne feledjük, arról a kőkemény küzdőről beszélünk, aki a súlyos égési sérülései után hat héttel már F1-es autóval versenyzett Monzában...