×

Leclerc remek eredményével stabilizálta a Sauber helyét

Bár csak egyik versenyzőjük fejezte be a futamot, az ismét meggyőzően teljesítő Charles Leclerc révén a Sauber fontos pontokat szerzett, és megszilárdította nyolcadik pozícióját a gyártók bajnokságában. Nem rossz egy csapattól, ami a szezon elején még sereghajtó volt!

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Practice Day - Sao Paulo, Brazil Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Az évad egyik legkellemesebb meglepetését a Sauber szállította, a tavaly még egyértelműen utolsó, és az idén is sereghajtóként kezdő istálló rengeteget fejlődött és a középmezőnyben folyó kiélezett küzdelem egyik állandó tagjává vált. Brazíliában például egész hétvégén remekeltek a csapat versenyzői, Leclerc révén pedig megszerezték a legelőkelőbb helyezést a három „óriás” mögött.


Ezzel pedig kilenc pontosra növelték előnyüket a Toro Rossóval szemben (a Force India pedig már csak hat egységgel vezet előttük), ami egy futammal a szezon vége előtt már elégséges fórnak tűnik. Örömük azonban így sem volt teljes: Marcus Ericsson ugyanis feladta a küzdelmet.
Marcus Ericsson (Fotó: XPB) Marcus Ericsson (Fotó: XPB)


Pedig a szombaton pályafutása legelőkelőbb rajtpozícióját megszerző svéd is fontos pontokat gyűjthetett volna, autója azonban már a start után megrongálódott. „Nagyszerű hétvége volt ez, de a befejezés csalódást keltő” – nyilatkozta. „A rajt után koccantam valakivel, innentől kezdve pedig vezethetetlen volt az autóm. Az egyensúly folyamatosan romlott, a sérülés egyre rosszabb lett. Kár egy ilyen erős időmérő után. De Abu-Dzabiban erősebben térünk vissza” – tette hozzá.


A zsinórban másodszor hetedikként célba érkező Leclerc eközben kiemelte, leginkább azért örül a jó eredménynek, mert ezzel a Sauber közelebb került a már említett nyolcadik helyezéshez (ez fontos nekik, hiszen minél előbb végeznek, annál több pénzt kapnak az év végén). „Nagyon boldog vagyok, mert ezzel a hetedik hellyel igazán elégedettek lehetünk” – mondta.


„Nagyon szórakoztató volt a versenyzés ezen a pályán, az pedig, hogy újabb pontokat szereztünk, és ezáltal megszilárdítottuk a helyünket a bajnokságban, roppant fontos a csapat számára. Már most izgatott vagyok, hogy lássam, hogyan teljesítünk majd Abu-Dzabiban” – folytatta a monacói, aki utolsó sauberes futamára készül, 2019-ben ugyanis már a Ferrari versenyzője lesz.
Charles Leclerc (Fotó: XPB) Charles Leclerc (Fotó: XPB)