Musorujsag
Élő Eredmények

Abu-dzabi Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Abu-dzabi Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó elsősorban az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit pilótájának könnyed sikerétől, valamint a 37 évesen visszavonuló, kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso búcsújától volt hangos a szezonzáró Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia

The Guardian: „Hamilton Abu-Dzabiban aratott győzelmével méltó módon zárult az idei szezon. A pole pozícióból rajtoló ötszörös világbajnok hibátlan versenyt futott, a Mercedes stratégiája pedig tökéletesen működött.”

The Telegraph: „Hamilton az idei 11. futamgyőzelmével megkoronázta az idényét és újfent alátámasztotta idei fölényét.”

Olaszország

Gazzetta dello Sport: „A brit világbajnok a szezon utolsó futamát is megnyerte, igaz, erről a versenyről sportszakmai szempontból nem sokat lehet mondani, egy tény azonban ismét megerősítést nyert: a vb-címért versenyben lévő autót csak a Mercedes, a Ferrari, vagy a Red Bull tud előállítani.”

Tuttosport: „Lewis Hamilton győzött Abu-Dzabiban és tökéletes teljesítménnyel zárta a 2018-as világbajnoki sorozatot. A Mercedes világbajnoka a pole pozícióból rajtolva végig kézben tartotta a futamot, és 11. sikerét aratta az idei 21. versenyen.”

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Spanyolország

Mundo Deportivo: „Hamilton a pályafutása 73. futamgyőzelmét szerezte meg egy olyan versenyen, amelyet minden pillanatban az irányítása alatt tartott, még akkor is, amikor nem használta ki teljes mértékben a Mercedes motorjában rejlő erőt.”

Franciaország

L’Équipe: „Az ötszörös világbajnok brit egy újabb futamgyőzelemmel zárta a csaknem tökéletesre sikerült idényét. Vélhetően nem ez volt karrierje legnehezebben megszerzett diadala, valójában egy pillanatig sem kellett izgulnia a verseny során.”

Svájc

Tages Anzeiger: „A szezon utolsó futama egyben Fernando Alonso búcsúját is jelentette. A 37 éves spanyol pilóta 312 verseny, 32 győzelem és két világbajnoki cím után mondott most búcsút a Forma-1-nek. Hamilton és Vettel a verseny leintését követően bekísérte Alonsót a célegyenesbe, ahol aztán mindhárman gumiégetéssel köszönték meg a helyszínen és a televíziós képernyők előtt helyet foglaló szurkolóknak az egész éves buzdítást.”

Fernando Alonso (Fotó: MTI/EPA) Fernando Alonso (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak