Székhez kötözték Hamiltont a szezonzáró rajta előtt…

Will Smith lett a Forma–1 ügyeletes reklámarca az abu-dzabi hétvégére, jelenléte azonban bevallottan megzavarta Lewis Hamilton futam előtti felkészülését. Persze ha valakit megkötöznek a rajt előtt…


A Liberty Media legutóbb Mexikóban igyekezett kihasználni a Hollywood-faktort, és már akkor Will Smith hangjának bejátszásával dicsértette meg a világbajnokká koronázott Lewis Hamiltont. Az amerikai színész aztán a szezonzáróra is elutazott, és az Abu-dzabi Nagydíj többek között az ő zászlójelzésére indult el (legalábbis szimbolikusan). Azt megelőzően Smith Mercedes-overallt is öltött, és a futam előtti órákban közös fotókkal, videókkal árasztották el a közösségi médiát Lewis Hamiltonnal.


Egy tréfás videó nem sokkal a verseny rajtceremóniája előtt felkerült a világhálóra: Will Smith egy székhez kötözte Hamiltont, és közölte, hogy a mostani versenyen ő ül majd a Mercedesébe. „Lewis, sajnálom, de számomra ez egy olyan lehetőség, amilyen az életben csak egyszer adódik! Te már úgyis nyertél, ember! Nézd, te fekete vagy, én is fekete vagyok, senki sem fogja észrevenni a különbséget! Sajnálom! Sajnálom” – mondta, majd faképnél hagyta az ötszörös bajnokot, aki „aggódva” közölte: „De versenyeznem kell!”
Smith ezt követően Hamiltonnak öltözve meg is jelent a Mercedes garázsában, ahonnan azonban nem sokkal később elvezették a biztonságiak…
 

A figyelemfelkeltő kisfilm nem sikerült rosszul, ám megvalósításához idő és energia kellett a későbbi futamgyőztes részéről, aki elismerte, egy kissé meg is zavarta őt a hollywoodi parádézás. „Ez egy szokatlan hétvége volt. Szombat reggel filmeztem valamit a FIFA-nak és a Sonynak, aztán most délelőtt  jött ez a dolog Will-lel. Ő egy igazi figyelemfelkeltő ember, nagyon sok energiával. Olyan számomra, mint egy báty, ezért csináltunk egy kis filmes dolgot szó szerint tíz perccel azelőtt, hogy autóba ültem volna… Mókás volt a filmezés, amihez hasonlót még sosem csináltam korábban, hiszen ez általában a felkészülésem időszaka.”


„Egy kicsit úgy is mentem a versenyre, hogy azt gondoltam: Jézusom, teljesen megváltoztattam a szokásos felkészülésemet, azt az időszakot, amikor általában lazítani szoktam. De jól sikerült aztán a rajtom, és utána is hoztam a szintet” – ecsetelte Hamilton, akit egyébként a versenyzői parádéra is elkísért színész „alteregója”, Mercedes-tűzálló helyett már civilben.
Lewis Hamilton és Will Smith (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Will Smith (Fotó: XPB)