Videó: Vettel és Hamilton felvette egymás sisakját!

Szép gesztussal zárta bajnoki küzdelmét Lewis Hamilton és Sebastian Vettel: sisakot cseréltek!

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

A futballmeccsek végén a nevükkel ellátott mezt szoktak cserélni a játékosok, az F1-es versenyzők pedig sokszor a védjegyüket jelentő sisakjukat ajándékozzák egymásnak. Az efféle cserék megszokottnak számítanak a boxutcában, az Abu-dzabi Nagydíj után viszont egy nem mindennapi, egyben jelképes cserére is sor került: a 2018-as év két nagy riválisa, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton adták egymásnak a sisakjukat!


„Ez az első alkalom, hogy sisakot cserélünk egymással” – mondta Vettel, miközben Hamilton hangsúlyozta: „Ez a versenyzők között egy tiszteletet kifejező dolog, a legelismerőbb kifejezése a kölcsönös tiszteletnek.”
Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)


A két világbajnok névre szólóan dedikálta is fejvédőjét a másiknak, majd egy pacsi kíséretében át is nyújtották egymásnak a nem akármilyen ajándékot. „Szép munka volt idén” – mondta Hamilton. „Hát még a részedről” – felelte Vettel. „Szép volt! Öt világbajnoki cím – ez nagy eredmény! Remélem, hogy megállítalak abban, hogy még többet szerezz!”


Vettel fehér sisakját vizsgálva Hamiltonnak feltűnt, hogy ellenfelének kicsi a feje, így használni biztosan nem fogja ajándékát. Egy fotó erejéig azért felvették (vagy magukra préselték) a másik sisakját.
Sebastian Vettel és Lewis Hamilton egymás sisakjában (Fotó: Mercedes) Sebastian Vettel és Lewis Hamilton egymás sisakjában (Fotó: Mercedes)


Két nagyszerű bajnok, két remek sportember és egy szép gesztus. Méltó lezárása róluk szóló F1-es évnek!