Honda: Hartley hozzájárult a fejlődésünkhöz

A Honda vezetői köszönetet mondtak a Toro Rossótól távozó Brendon Hartley-nak, kinek értékes, mindig pontos visszajelzései elmondásuk szerint nagyban hozzájárultak a Forma–1-es erőforrás fejlődéséhez.

Brendon Hartley (Fotó: XPB)

A megbízhatósági versenyeken komoly eredményeket elérő Hartley 2017 végén kapott lehetőséget a Red Bulltól, hogy hosszas várakozás után, kanyargós utat bejárva bemutatkozhasson a királykategóriában. Az új-zélandi akkor meggyőzte főnökeit és szerződést kapott 2018-ra. Teljes szezonja azonban nem sikerült túl fényesen, így aztán távoznia kell a királykategóriából…


Noha a pályán nem jöttek a kiugró eredmények, és Hartley szinte folyamatosan elmaradt márkatársától, Pierre Gaslytól, a Honda szakemberei elismerően nyilatkoztak róla, miután kiderült, nem maradt számára hely a Toro Rossónál.


Kiemelték, a remek visszajelzésekkel szolgáló új-zélandi nagy segítségükre volt erőforrásuk fejlesztése során (munkája tehát a Red Bull számára is hasznos lehet, hiszen 2019-ben már az anyacsapat is a japánok motorjait használja). „A Hondánál mindenki élvezte a Brendonnal való munkát” – nyilatkozta Tanabe Tojoharu, a cég műszaki igazgatója. „A műszaki oldalt nézve mindig nagyon erős volt. Mindig nagyon pontos és hasznos visszajelzéseket kaptunk tőle” – tette hozzá.
Brendon Hartley (fotó: Toro Rosso) Brendon Hartley (fotó: Toro Rosso)


„Ezek az LMP1-es tapasztalatain alapultak, ahol értékes rutint szerzett, miközben hibrid-motoros autókkal dolgozott és két bajnoki címet is szerzett. A visszajelzései felgyorsították a beállítási munkákat, ez pedig hozzájárult a fejlődésünkhöz. Köszönettel tartozunk Brendonnak, és a legjobbakat szeretnénk kívánni neki a jövőre nézve” – magyarázta a szakember.


A japánok vezérigazgatója, Jamamoto Maszasi hozzátette: „A Honda nevében szeretnénk köszönetet mondani neki az idei évben végzett kemény munkáért. Brendon egy barátságos, kedves srác, aki azonnal alkalmazkodni tudott a japán kultúrához, a Hondához. Mindenkit motivált a gyárban, ami nagy lökést adott nekünk a nehéz évek után. Nagyon sokat jelentett a Hondának az is, hogy a hazai versenyén a hatodik rajthelyet sikerült megszereznie. Hiányozni fog nekünk, és minden jót kívánunk neki a folytatáshoz” – fogalmazott a szakember.


A Toro Rosso hivatalos közleményében (ami Alexander Albon szerződtetéséről szólt) nem említette meg Hartley-t, később azonban ők is elköszöntek az új-zélanditól. Közösségi oldalukon posztoltak egy csapatképet, és ez alatt köszönték meg Hartley idei munkáját, valamint a Hondához hasonlóan ők is mindent jót kívántak korábbi versenyzőjüknek.
Brendon Hartley (fotó: Toro Rosso) Brendon Hartley (fotó: Toro Rosso)