×

Ericsson számára az IndyCar az első

Marcus Ericsson elhintette, nem fogja teljesen mértékben kihasználni sauberes lehetőségét, hiszen bár a jelenlegi állás szerint ő lesz a svájciak tartalékversenyzője, a következő szezonban elsősorban az IndyCarra akar összpontosítani, ahol teljes szezont fut majd.

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Race Day - Austin, USA Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

Amikor a Sauber bejelentette, hogy 2019-ben Antonio Giovinazzi lesz Kimi Räikkönen csapattársa, biztossá vált, hogy Ericssonnak már nem marad hely az istállónál, a hivatalos sajtóanyag viszont róla is szót ejtett, és nemcsak azért, hogy megköszönjék eddigi munkáját, hanem azért is, hogy közölték, 2019-ben is az alakulattal marad teszt- és tartalékversenyzőként.


Egy hónappal később kiderült, Ericssonnak a versenyzést sem kell nélkülöznie, hiszen szerződést kapott az IndyCarban versenyző Schmidt Peterson Motorsportstól. Mivel teljes évet fog futni, két feladata „üti egymást”, hiszen az F1 és az IndyCar naptárja több alkalommal is ütközik.
Marcus Ericsson (Fotó: Sauber) Marcus Ericsson (Fotó: Sauber)A Sauber a helyzet kapcsán már jelezte, fontolóra vette, hogy Ericsson mellett másik tartalékost is alkalmaz majd, a svéd pedig most arról beszélt, nem is fog mindig rendelkezésre állni, hiszen neki az amerikai széria lesz a fontosabb. „Le kell ülnünk, és meg kell vitatanunk ezt, mert elég egyértelműen elmondtuk nekik, hogy száz százalékosan a versenyprogramra szeretnék összpontosítani, ezt pedig az IndyCarban teljesítem majd” – nyilatkozta Ericsson.


„Örülök, hogy kapcsolatban maradunk, de meg kell beszélni, mi csinálok majd, és mit nem, hogy mi lesz a szerepem. De az biztos, hogy az IndyCarra összpontosítok majd, máskülönben nem is lenne értelme annak a projektnek. Nem hiszem, hogy sok F1-es helyszínen ott leszek majd, de erről még egyeztetünk. De ha már Amerikában vagyok, ott élek és ott versenyzem, akkor nem hiszem, hogy minden második hétvégén eljutok az F1-es helyszínekre” – fogalmazott.


Miközben nem akar teljesen elzárkózni az F1-től, utalt rá, előfordulhat, hogy több futamot már nem teljesít a kategóriában. „Nem akarom bezárni az ajtót, és sosem tudhatod, mit hoz a jövő. Elmegyek Amerikába, és elkötelezett leszek a feladatom mellett. Ha jól megyek, egy ideig ott maradhatok. Egy fejezet most lezárult, és majd meglátjuk, mit hoz a következő” – magyarázta.
Marcus Ericsson (Fotó: Sauber) Marcus Ericsson (Fotó: Sauber)