×

Ericsson: Remélem, Leclerc szétrúg pár s*gget a Ferrarinál

Az idei csapattárs, Marcus Ericsson reméli, sikeres lesz Charles Leclerc debütálása a Ferrarinál és „szétrúg majd néhány s*gget” a vörösöknél, hiszen ha a fiatal monacói jól szerepel az élmezőnyben, az őt is jobb színben tünteti majd fel.

X4I300Charles Leclerc és Marcus Ericsson (Fotó: Sauber)0 Charles Leclerc és Marcus Ericsson (Fotó: Sauber)

Leclerc meggyőző újoncévet produkált a Sauber versenyzőjeként, a szezon során ugyanis összesen 39 pontot gyűjtött, míg sokkal tapasztaltabb márkatársa mindössze 9-et. A monacói tehát sikeresen felülmúlta Ericssont, igaz, az év második felében a svéd is összeszedte magát, és akkor már nem volt akkora különbség kettejük között, mint azt a pontok mutatják.


Első és egyben utolsó közös szezonjuk után útjaik meglehetősen más irányba vezetnek: Leclerc 2019-ben már a Ferrari versenyzője lesz, ahol a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel mellett kell helyt állnia, míg az F1-ből kiszoruló Ericsson az IndyCarban próbál majd szerencsét.
Marcus Ericsson (Fotó: XPB) Marcus Ericsson (Fotó: XPB)Első tesztje után meglehetősen lelkesen nyilatkozott új kategóriájáról, korábban pedig elmondta, bár tartalékosként továbbra is kapcsolatban marad a Sauberrel, elsőbbséget a versenyzés élvez majd nála. Persze eközben a Forma–1-et is igyekszik majd figyelemmel követni, és reméli, idei csapattársa a Ferrarinál is gyorsan bizonyítani fogja rátermettségét.


Nagyon érdekel, hogyan teljesít majd Charles a Ferrarinál, szóval figyelemmel fogom követni a történéseket” – nyilatkozta. „Szerintem a következő szezonban is nagyon jól teljesíthet majd” – jósolta a svéd, majd hozzátette, maga miatt is szorít majd korábbi csapattársának.


„Ha nagyon jól fog teljesíteni, az értelemszerűen nekem is jó lesz, hiszen akkor én is jobb színben tűnök majd fel” – jegyezte meg. „Szóval, bízzunk benne, hogy szétrúg néhány s*gget ott! Úgy érzem, nagyon érdekes lesz majd figyelemmel követni a szezonját, és nagyon jó munkát fog majd végezni ott is” – zárta gondolatát a svéd.
Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB) Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB)