Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica helyett az elődjével is beéri a Ferrari?

Kubica helyett az elődjével is beéri a Ferrari?

Blick, This Is F1
Egy orosz és egy német versenyzővel erősítheti meg a pályán kívüli F1-es csapatát a Ferrari.

Danyiil Kvjat és Antonio Giovinazzi is állandó ülést kapott 2019-re a Forma–1-ben, ami számukra remek hír, a Ferrari számára viszont kevésbé. Ők ketten alkották tudniillik 2018-ban a szimulátoros csapatukat, amelynek döntő szerep jutott abban, hogy a Scuderia idén számos alkalommal mutatott be nagy formajavulást egy-egy pocsék pénteki edzésnapról szombatra.

Egyelőre kérdéses, kivel helyettesítik a Toro Rossóhoz visszatérő Kvjatot és a Sauberrel első teljes F1-es idényére készülő Giovinazzit, ám a hírek szerint hálójukat ezúttal is az F1-ből kiszorult, de ottani tapasztalattal már rendelkező versenyzőkre vethetik ki. Arról már korábban is lehetett hallani, hogy egyik kiszemeltjük Pascal Wehrlein, aki baráti viszonyban van Sebastian Vettellellel. Állítólag honfitársa ajánlotta őt főnökei figyelmébe azok után, hogy a Mercedes végleg elengedte az idényt a DTM-ben teljesítő, jövőre a Forma–E-ben versenyző tehetség kezét.

Hogy Wehrleinnek lehet esélye a másodállásra a vörösöknél, azt a svájci Blicknek adott interjúban Vettel is megerősítette. „Igen, talán most ő lesz a szimulátorversenyzőnk” – jelentette ki.

Sebastian Vettel és Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)

A Forma–E-s elfoglaltsága miatt csak rá nem hagyatkozhat a Scuderia, ám e problémát egy másik fiatal szerződtetése oldhatja meg: a Williamsnél ülés nélkül maradt Szergej Szirotkiné. Az orosz egészen későn, csak az abu-dzabi szezonzáró előtt tudta meg, hogy nem versenyezhet tovább az F1-ben, hiszen helyét Robert Kubicának adták. Azok után, hogy a Ferrari a lengyelnek is felajánlotta a szimulátoros állást, most elődjénél is próbálkozott, és mint azt Szirotkin elmondta, lát is perspektívát e lehetőségben.

„Jövő héten fog megoldódni a kérdés. A célunk az, hogy 2020-ban visszatérjünk a Forma–1-be. Ez egy remek lehetőség lenne számomra, hiszen egyszerre mindjárt három csapat előtt nyithat ajtót, a Haas, a Sauber és a Ferrari előtt. Ez egy remek lehetőség” – erősítette meg a ferraris pletykákat a Championatnak nyilatkozó orosz.

Borítókép: Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)

További tartalmak