×

Prost: Ricciardo más dimenzióba juttathatja a Renault-t

A Renault tanácsadója, Alain Prost úgy érzi, a már komoly tapasztalatokkal bíró és a tehetségét több alkalommal bizonyító Daniel Ricciardo segítségével a csapat magasabb szintre léphet a 2019-es szezonban.

Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

Az ausztrál hosszú évekig volt a Red Bull versenyzője, és vált a mezőny egyik legelismertebb pilótájává, miközben fontos tapasztalatokat szerzett. Ezeket idéntől a gyári csapatát évek óta újjáépítő, és eddig folyamatosan fejlődő Renault-nál próbálja majd kamatoztatni, ahol el is várják tőle, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen.


Tanácsadójuk, a korábban négy bajnoki címet szerző Alain Porst egyenesen arra számít, hogy Ricciardo az egész csapatot előre fogja vinni. „Először is el kell mondanom, hogy elégedettek vagyunk a 2018-as versenyzőinkkel. Carlos Sainzcal is boldogok voltunk” – kezdte a francia.
Alain Prost (Fotó: Bearne / XPB Images) Alain Prost (Fotó: Bearne / XPB Images)


„De biztos, hogy Daniel, nem mondom, hogy új motivációt ad, hiszen erre nincs szükségünk, egészen egyszerűen ő elég nagy segítség lesz ahhoz, hogy a csapat még nagyobbá váljon. Információkat is kapunk majd tőle, és egy másik dimenzióba fogja juttatni a csapatot” – magyarázta Prost, aki bár elégedett a csapat tavalyi eredményeivel, tudja, jó néhány lehetőséget elszalasztottak.


A fő célt viszont sikerült elérni, hiszen negyedikek lettek a bajnokságban. Úgy, hogy inkább már a 2019-es fejlesztésekre összpontosítottak. „Ha megnézzük, minden csapatnak vannak hullámvölgyei. A nyár után egy kicsit visszaestünk, de aztán összekaptuk magunkat” – fogalmazott.


„A motort tekintve jobbak voltunk, de ami a karosszériát illeti, elszalasztottunk néhány lehetőséget. A negyedik helyezés a legjobb az élcsapatok mögött, de közelebb akartunk lenni. Nehéz volt ez, mert úgy döntöttünk, hogy a lehető legjobban elő szeretnénk készülni az új szezonra. Szóval azt tettük, amit tenni akartunk. A következő lépés most az lesz, hogy közelebb kerüljük az élcsapatokhoz” – jelölte a célt, majd kiemelte, tudja, hogy ezt nem lesz egyszerű teljesíteni.
Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull) Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)