Musorujsag
Élő Eredmények

Button örömhíre: úton az új bajnokcsemete!

Button örömhíre: úton az új bajnokcsemete!

Twitter
Örömhírt osztott meg követőivel a 2009-es F1-es világbajnok, Jenson Button: párjával első gyermeküket várják!

Úton az újabb F1-es bajnokcsemete! A Brawn GP-vel kilenc éve a királykategória csúcsára érő Jenson Button pénteken közösségi oldalán jelentette be, hogy menyasszonya, Brittny Ward várandós.

Egy ultrahangos képet is megosztott a magzatról. „Brittny és én örömmel jelentjük, hogy a család új kiadása már elfoglalta az első ülését! Nézzétek, mennyire kényelmesen érzi magát!” – tréfálkozott a BAR, a Honda, a Brawn GP és a McLaren korábbi versenyzője.

Button 2016 márciusa óta alkot egy párt a modell Brittny Warddal, akinek a múlt év júniusában kérte meg a kezét. Az exversenyző ezt megelőzően rövid ideig már volt nős: 2014-ben vette el Jessica Michibatát, akivel alig egy év házasság után elváltak. A modellhölgy azóta már újraházasodott, tavaly megszületett első gyermeke is.

Az F1-nek 2016 végén búcsút intő Button királykategóriás pályafutása lezárása után tehát már a családalapításra fekteti a hangsúlyt, ám mindez nem jelenti azt, hogy a versenyzéstől teljesen eltávolodott volna. Tavaly első teljes ottani szezonjában a japán Super GT-sorozat bajnoka lett, emellett több WEC-futamon is rajthoz állt. Idén feltett szándéka a címvédés, és ennek érdekében jobban Japán felé tolja a hangsúlyt. A programütközéseknél már eddig is a távol-keleti sorozatot részesítette előnyben, így a sportautós megbízhatósági bajnokságban legközelebb már csak az idei Le Mans-i 24 órás versenyen láthatjuk őt az SMP-csapattal.

Jenson Button (Fotó: XPB) Jenson Button (Fotó: XPB)

„Mindig is tudtam, hogy nem lesz könnyű összehangolni a WEC és a Super GT szezonjait, ugyanakkor az SMP Racinggel való versenyzés még bizonyos futamok kihagyásával is egy olyan lehetőség, amit nem szalaszthattam el. Sanghajban dobogósok voltunk, ami hihetetlen eredmény, a csapatunk fejlődik, és próbálunk még jobb eredményeket elérni” – nyilatkozta.

Buttont 2019-ben emellett az F1-es nagydíjakon is az eddiginél gyakrabban láthatjuk majd feltűnni, hiszen tavaly bejelentették, hogy az új szezonban a brit Sky Sports csatorna egyik szakértője lesz.

Borítókép: Jenson Button és Brittny Ward (Fotó: XPB)

További tartalmak