Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg: Az F1-nek egyszer elektromos autókra kell váltania

Rosberg: Az F1-nek egyszer elektromos autókra kell váltania

F1i
A korábbi Forma–1-es világbajnok, Nico Rosberg továbbra is úgy érzi, a Forma–1-nek a jövőben át kell állnia az elektromos meghajtású autókra, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy idővel az egész autóipar ebbe az irányba fog mozdulni.

Rosberg elkötelezett támogatója a környezetbarát technológiáknak: visszavonulása óta többször elmondta, a motorsportban is egyre nagyobb teret kell nyerniük ezeknek a megoldásoknak, valamint résztulajdont vásárolt az elektromos autókkal felálló Forma–E-ben is. Korábban a széria kapcsán elmondta, az egy nap akár össze is olvadhat a Forma–1-gyel.

Most, a davosi Világgazdasági Fórumon ismét kijelentette, a jövő az elektromos autóké, ezzel pedig a királykategória vezetőinek is tisztában kell lenniük (ők egyelőre óvatosan állnak a témához, hangsúlyozva, még nem jött el a váltás ideje).

Nico Rosberg (Fotó: XPB) Nico Rosberg (Fotó: XPB)

„Ha az egész világon csak elektromos, vagy hidrogénnel meghajtott autókat fognak árulni, semmi értelme sem lenne annak, hogy a Forma–1 továbbra is benzinmotorokat használjon” – kezdte a korábbi Mercedes-pilóta. „Én hiszem, hogy egy ponton el fog jönni az az idő, amikor majd váltaniuk kell” – tette hozzá magabiztosan.

Kiemelte, a Forma–E iránti érdeklődés növekedése és az, hogy a szurkolók is egyre jobban elfogadják a sorozatot, jól példázza, van értelme az irányváltáson gondolkodni. „Két évvel ezelőtt még mindenki úgy volt vele, hogy áh, elektromos autók… most viszont a klasszikus meghajtású autók legelvetemültebb rajongói is elkezdtek nyíltabban gondolni a szériára, ami eközben meglehetősen gyorsan kezd igazán menővé válni” – fogalmazott.

„Amíg F1-es versenyző voltam, csak egy dologra összpontosítottam. Amikor kiszálltam, ez megváltozott, mert szét kellett néznem a világban, és feltettem a kérdést, mi folyik itt? Abból a gyors közegből egy lassabba kerültem, de szerintem ez előny, mert az F1 tényleg elképesztően gyors. Nagyon sokat beszélnek az elektromos autókról, tenni viszont kevesebbet tesznek. Ez is olyasmi, amit már az F1-ben megtanultam, és most örülök, hogy van valami, amit átadhatok, és az a valami hasznos is lehet” – zárta gondolatát 2016 legjobbja.

Nico Rosberg (Fotó: XPB) Nico Rosberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Rosberg (Fotó: XPB)

További tartalmak