Ha a Liberty kéri, Ecclestone segít

Mivel nem szeretné végignézni, hogy az általa felfuttatott sportág szétesik, a Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone felajánlotta segítségét a Liberty Mediának azt követően, hogy a futamszervezők szövetsége éles kritikával illette a kereskedelmi jogok tulajdonosait.

Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

A hatalomátvétel óta megoszlanak a vélemények a Liberty Media ténykedéséről: sokan örülnek eddigi intézkedéseiknek, melyek közelebb hozták a sportágat a szurkolókhoz, mások viszont rendre a komolyabb változtatások hiányát kérik számon rajtuk. Az utóbbi időben inkább a „negatív tábor” hallatta hangját: a futamszervezők szövetsége (FOPA) a héten komolyan odaszólt az amerikaiaknak.


Bírálták őket, amiért több országban is fizetős csatornára kerültek a közvetítési jogok, aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az újabb helyszínek állítólag anyagilag kedvezőbb szerződéseket kapnak, és kiemelték, problémás, hogy a Liberty-nek nincsenek világos elképzelései az F1 jövőjéről.
Chase Carey és Ross Brawn (Fotó: XPB) Chase Carey és Ross Brawn (Fotó: XPB)A sportág korábbi ügyvezetője, tulajdonosa és „mindenese”, Bernie Ecclestone a híreket hallva felajánlotta segítségét a Liberty-nek, annak ellenére, hogy a hatalomátvétel óta több alkalommal is éles szóváltásba keveredett a cég Forma–1-es vezéreivel (ő bírálta az amerikaiak vezetési stílusát, még ők az ő módszereit).    


„Ha azt akarják, hogy beszálljak, akkor ez csak rajtuk múlik” – nyilatkozta a brit, aki tiszteletbeli elnökként hivatalosan még érdekelt az F1 vezetőségi körében, igaz, ez a poszt inkább névleges, eddig ugyanis nem vonták be az ügyintézésbe.


Tapasztalata, és főleg a szervezőkkel folytatott tárgyalások során felhalmozott rutinja viszont tény, hogy jól jöhet a Libertynek. „Még a vállalat alkalmazottja vagyok, és azt teszem, amit mondanak. Ha azt akarják, hogy segítsek, akkor örömmel megteszem. Nem akarok úgy feküdni a halálos ágyamon, hogy a sportág, amit teremtettem, elindul a lejtőn” – zárta gondolatát.
Chase Carey és Bernie Ecclestone (Fotó:  Price / XPB Images) Chase Carey és Bernie Ecclestone (Fotó: Price / XPB Images)