Musorujsag
Élő Eredmények

Vandoorne: Nem halok bele, ha nem térek vissza az F1-be

Vandoorne: Nem halok bele, ha nem térek vissza az F1-be

Motorsport
A korábbi McLaren-pilóta, Stoffel Vandoorne egyelőre élvezi a Forma–1 nélküli életet, és bár továbbra sem mondana nemet egy megfelelő visszatérési ajánlatra, kijelentette, nem fog belehalni, ha többé már nem versenyezhet a királykategóriában.

Az elmúlt két évben sok szó esett Vandoorne F1-es szerepléséről, ami a kisebb géposztályokban való remeklés után csalódást keltő volt: bár a McLaren sem biztosított számára ütőképes autót, a fiatal belga a vártnál szürkébben teljesített, és szinte folyamatosan elmaradt csapattársától, Fernando Alonsótól, aki egyesek szerint az egyik „legbalszerencsésebb” tényező volt számára.

A spanyol ugyanis még visszavonulása előtt is a mezőny legjobbjai közé tartott, és mivel sokkal tapasztaltabb volt, a nehézségekkel is jobban meg tudott küzdeni, nem biztos tehát, hogy megfelelő mérce volt a fiatal Vandoorne számára.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

Nemrég a belga véleményét is kikérték erről, ő pedig egyelőre nem tudta eldönteni, örüljön-e annak, hogy egy kétszeres bajnok csapattársa volt, vagy pechként tekintsen a tényre. „Nehéz válaszolni erre a kérdésre. Nem tudok változtatni azon, ami már megtörtént, és nem is bánok semmit abból, ami a McLarennél történt” – jelentette ki.

„Nem ez volt a pályafutásom legjobb szakasza. Korábban minden zökkenőmentesen haladt, de erősebbé tett ez az időszak is. Sok dolog volt, amit nem tudtam irányítás alá vonni, de mindenképpen karakterépítő korszak volt ez. Már továbbléptem. Most egy teljesen más környezetben vagyok. Élvezem is. Sokkal nyugodtabb abból a szempontból, ahogy a versenyzők kijönnek egymással, és kevesebb a politika is” – magyarázta Vandoore, aki jelenleg a Forma-E-ben versenyez.

Mivel az elektromos szériában való versenyzés mellett a Mercedes szimulátorában is dolgozik, továbbra is kapcsolatban áll az F1-gyel, és a visszatérés is könnyebb lehet, mintha teljesen kikerült volna a körforgásból. Noha egy jó lehetőségre nem mondana nemet, egyelőre nem ez az elsődleges célja. „Az F1 nagyon kiszámíthatatlan. Tavaly nagyon zűrzavaros volt a pilótapiac. Néhány kaptak helyet, pedig arra gondoltunk, nem fognak, míg másoknak nem lett helyük, pedig azt hittük, biztosan lesz. Nem fogok belehalni, ha már nem térek vissza az F1-be” – zárta gondolatát.

Borítókép: Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

További tartalmak