Musorujsag
Élő Eredmények

Menesztett versenyzője reméli, sikeresebb lesz a Williams

Menesztett versenyzője reméli, sikeresebb lesz a Williams

GMM
Noha a Williams nem hosszabbította meg versenyzői szerződését, és így a Forma–1-ből is kiszorult, Szergej Szirotkin nem haragszik volt csapatára, sőt reméli, korábbi kollégái idén sokkal eredményesebbek lesznek.

Egy ideig úgy tűnt, az orosz 2019-ben is a Williams versenyzője lesz, támogatói azonban megelégelték az istálló gyenge szereplését, a csapat vezetői pedig úgy döntöttek, George Russellt és Robert Kubicát szerződtetik az új szezonra. Bár Szirotkin többször elmondta, csalódott a döntés miatt, ami először meg is lepte őt, most arról beszélt, nincs benne harag és szurkol korábbi csapatának.

Úgy érzi, a Williamsnek esélye is lesz a javításra, a szabályváltozások ugyanis pont kapóra jönnek, hiszen ilyenkor mindig felkavarodik kicsit az állóvíz. „Módosulnak a szabályok, szóval kiegyensúlyozottabbak lesznek az esélyek” – kezdte.

Szergej Szirotkin (Fotó: XPB) Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)

„Így a csapat több területen is javulhat, és versenyképesebb lehet. Én csak sok sikert szeretnék kívánni nekik. Egy évet töltöttem náluk, nagyon sok energiát fektettem az autó jobbá tételébe, és remélem, hogy a belső nehézségek ellenére fejlődni fognak” – hangsúlyozta az orosz, aki a megbízhatósági versenyek világában folytatja pályafutását.

Ami az élmezőnyt illeti, Szirkotkin szerint továbbra is a Mercedes számít elsőszámú esélyesnek, a címvédőnek azonban – az előző évekhez hasonlóan – egyre nehezebb dolga lesz, ha a Forma–1 csúcsán szeretne maradni.

„Nagyon nehéz dolguk lesz, ha meg akarják tartani az előnyüket” – jelentette ki a németek kapcsán, akik bár 2018 elején méltó ellenfélre találtak a Ferrari személyében, a szezon végén azért újra ki tudtak építeni némi fórt. „Szerintem az idei év lesz a legnehezebb a Mercedes számára az elmúlt öt szezon közül” – jósolta az orosz.

Szergej Szirotkin (Fotó: XPB) Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)
Borítókép: Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)

További tartalmak