Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso Wokingban járt – beveti-e őt a McLaren?

Alonso Wokingban járt – beveti-e őt a McLaren?

f1i.com
A McLaren gyárában járt Fernando Alonso, és ezzel csak erősítette a téli F1-es tesztjével kapcsolatos találgatásokat. A csapat sportigazgatója is nyilatkozott a spanyolról.

A Wokingi istálló már Fernando Alonso múlt év végi búcsúja előtt jelezte, hogy bármikor visszavárja a kétszeres bajnokot, s ha ő is benne van, örömmel a 2019-es F1-es autójába ülteti őt, mert hasznosnak érezné visszajelzéseit. Nemrég híre ment, hogy sort is kerítenek a tesztre, és a spanyol fél napot fog kapni az új MCL34-es volánjánál a barcelonai két teszthét valamelyikén, akár már a jövő heti elsőn.

Ha mindez nem lenne elég, Alonso most a közösségi oldalán tudatta szurkolóival, hogy Wokingba látogatott, ami egyesek szerint egyértelmű jele annak, hogy tesztre készül, jóllehet a látogatás célját ő maga nem fedte föl. Tegyük hozzá, mivel idén a McLarennel teljesíti az indianapilosi 500 mérföldes versenyt, az Indy-csapatuk pedig még alakulóban van, elképzelhető, hogy Alonso emiatt érkezett a csapathoz, nem a teszt előkészítése miatt.

A visszatérésére mindazonáltal továbbra is megvan az esély. Gil de Ferran sportigazgató sem zárta ki a lehetőségét, ám döntés elmondása szerint még mindig nem született. „Még nem tudjuk, mi lesz, meglátjuk” – fogalmazott a brazil, majd Alonso daytonai sikerére utalva egy kicsit hízelgett is a spanyolnak. „Mindig is mondtam, hogy számomra Fernando a történelem egyik legjobb versenyzője, és a daytonai győzelme csak újra aláhúzta ezt. Ő egy hihetetlen versenyző.”

A csapat mindenesetre már készül az idei bemutatkozásra: február 14-én, azaz csütörtökön leplezik le bázisukon az új négykerekűjüket, melyet idén Carlos Sainz és Lando Norris fog vezetni. „Úgy fest, az előkészületek jól mennek. Nehéz megmondani, mennyire lesz versenyképes az autónk az új szabályok mellett. Meglátjuk, amikor Barcelonában a pályára gurul. Szeretnénk előrébb lépni, és mindenki e cél eléréséért dolgozik” – tekintett előre De Ferran.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak