Hivatalosan is bemutatták Räikkönenék Alfa Romeóját

Az autójukat már láttuk, a végleges festésében viszont még nem. A barcelonai teszt rajtja előtt Kimi Räikkönenék is megejtették az Alfa Romeo hivatalos bemutatóját.

Az új Alfa Romeo (Fotó: XPB)

Az év elejével nevet változtató korábbi Sauber a múlt csütörtökön Fioranóban ejtette meg új autója bejáratását. Az új konstrukció nemcsak átmeneti – négylevelű lóherékkel és Valentin-napi szívekkel ellátott – festésével vonta magára a figyelmet, hanem egyediségével is.


Autójuk már a múlt évben is az egyik legeredetibb megoldásokat felvonultató tagja volt a mezőnynek, idén pedig továbbmentek ezen az úton. A legextrémebb részt a véglapokig csak tartó elemek révén elérő első szárnyuk jelenti, de lyukas orrkialakításuk is éppolyan ötletesnek mondható, mint a továbbra is rendhagyó alakú oldalsó hűtőnyílásaik és a versenyző feje fölötti osztott aorbox, közepén egy 2010-es Mercedesről ismert bukócsővel.


A hivatalos leleplezést ma reggel a barcelonai garázsa előtt ejtette meg a csapat, kevesebb mint háromnegyed órával a teszt rajtja előtt. komoly meglepetés nem történt, a festés csak némiképp változott 2018-hoz képest, az új modell továbbra is fehér és sötétvörös színben pompázik, oldalán az Alfa kígyójával, vörös glóriával kiegészülve..
Alfa Romeo (Fotó: XPB) Alfa Romeo (Fotó: XPB)
Az új modell egyébként a C38-as nevet viseli, ami már csak azért is érdekes, mert e névadási gyakorlatot az alapító Peter Sauber teremtette meg, aki ma viszont már semmilyen módon nem érintett a gárda életében. De nem ez az egyetlen terület, ahol Hinwil emléket állít a gyökereinek, hiszen gépül oldalán továbbra is ott látható a Sauber Engineering felirat is. Bár az Alfa hivatalosan teljes egészében a nevére vette az istállót, az továbbra sem az olasz márka tulajdona, a működtető cég pedig még ma is a Sauber nevet viseli.


Az Alfa Romeo nemcsak új névvel, új versenyzőpárossal is várja az idényt. Azt azért így sem lehet mondani, hogy Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi ismeretlen lenne számukra. Előbbi 2001-es debütálóévében már teljesített velük egy szezont, míg a 8 év óta első F1-es olasz 2017-ben két versenyen állt rajthoz velük Pascal Wehrlein helyetteseként, azóta pedig több szabadedzésen és teszten is lehetőséget kapott tőlük.


Az Alfa Romeo 2018 egyik legnagyobb fejlődésen keresztülment csapata volt, mely a mezőny végéről a szezonhajrára a középmezőny elejére tornászta fel magát. Ebben mérnöki csapatuk megerősítése és hatékony fejlesztésükön túl az időközben legerősebbé váló Ferrari-motor is nagy segítségükre volt. Idén ezen az úton szeretnének továbbhaladni, harcba szállva a nagyok által hátrahagyott legjobb helyezésekért.
Az új Alfával az első hivatalos tesztkilométereket a csapat rutinosabb tagja, Kimi Räikkönen teljesíti, a hétfői napon végig ő ül a volán mögött, míg az újonc Antonio Giovinazzi kedden veszi fel a munkát.


Folyamatosan bővülő képgalériánk:


Az új Alfa Romeo C38-as (Fotó: Sauber)