Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll sajnálja a Williamst, de örül, hogy eligazolt

Stroll sajnálja a Williamst, de örül, hogy eligazolt

GMM
A csapat korábbi versenyzője, Lance Stroll sajnálja, hogy a Williams nehézségekbe ütközött a felkészülés során, és szurkol, hogy jobbra forduljon az alakulat sorsa, ugyanakkor nem akar álszent lenni, és elismeri, örül, hogy már a Racing Pointnál versenyez.

Stroll pályafutása első két szezonját a Williamsnél töltötte, az idei szezonnak viszont a Force India utódcsapatával, a Racing Pointtal vág neki, ahol egyelőre sokkal jobbak a kilátásai, az új tulajdonos (egy, a fiatal pilóta édesapja által vezetett befektetői csoport) ugyanis komoly tervekkel vette át az irányítást: nemcsak több pénzt költ az istállóra, hanem folyamatosan fejleszti is azt.

A tavaly már a mezőny végére csúszó Williams eközben újabb nehézségekbe ütközött: idei autójuk a tervezettnél később készült el, így két tesztnapot is ki kellett hagyniuk, értékes időt veszítettek tehát a szezon kezdete előtt. Noha már nem náluk versenyez, Stroll sajnálja a briteket.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

Nem ismerem egészen pontosan a helyzetüket, szóval nem szeretném kommentálni ezt” – felelte, amikor a Williams nehézségeiről érdeklődtek. „De nagyon nagy kár, hogy a partvonalra kerültek. Szomorú, hogy ezt kell látnunk” – magyarázta, majd nekiszegezték a kérdést: örül-e, hogy már egy másik csapat alkalmazásában áll.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök, szóval igen. Jobb, hogy vezethetek, mintha csak itt ácsorognék. Viszont a legjobbakat kívánom a csapatnak, mert szeretném, hogy talpra álljanak” – hangsúlyozta a fiatal kanadai.

Ami a tesztet illeti, Stroll elmondta, idei első bevetésekor (a keddi napon) az autó megértésére összpontosítottak, ezér a cél az volt, hogy minél több kört teljesítsen. „Elég sokat mentünk, és pozitív volt a tesztnap. Elég sok beállítást sikerült kipróbálni. Ez nekem most egy teljesen új fejezet, és egész télen izgatottan vártam már, hogy autóba ülhessek, mint egyébként akárki más. Ilyenkor ugyanis mindig nagyon jó érzés visszatérni a pályára” – mondta.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak