Pérez: Nagy csapás lenne a Mexikói Nagydíj elvesztése

Sergio Pérez tudja, a Mexikói Nagydíj jövője jelenleg nem tűnik túl rózsásnak, a futam elvesztését pedig hatalmas csapásnak tartaná hazája számára, valamint a jövő mexikói versenyzőgenerációjának is.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

2015-ös visszatérése óta a Mexikói Nagydíj a legnépszerűbb F1-es futamok közé tartozik: a látogatottság minden évben elképesztő, a szurkolók rendre nagyszerű hangulatot teremtenek, a szervezők pedig évről évre megkapják a legjobb rendezésért járó különdíjat az FIA-tól. Előfordulhat azonban, hogy 2019-ben véget ér a királykategória mexikói kalandja…


Hiba tárgyalnak ugyanis a szervezők a Forma–1 irányítóival, úgy tűnik, a hosszabbításhoz komoly támogatókat is szerezniük kell, az ország új kormánya ugyanis nem szándékozik támogatni a viadalt (az arra elkülönített pénzt inkább egy új vasút megépítésére költenék).
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)„Nem néz ki túl jól (a helyzet)” – nyilatkozta a mezőny egyetlen mexikói versenyzője, Sergio Pérez, amikor Barcelonában a hazai futama körül kialakult bizonytalanságról kérdezték. „Remélem, hogy hamarosan jobb híreket kapunk majd. Nagyon fontos az ország számára, hogy megtarthassuk a futamot. Ez egy nagyszerű hely az F1 számára. Az előző négy futam nagyszerű volt, egy csodálatos helyszínen. Nagyon remélem, hogy megtarthatjuk” – tette hozzá.


„Rengeteg ország szeretne F1-es futamot, szóval, ha egyszer elveszíted a helyed a versenynaptárban, akkor nagyon nehéz visszakerülni oda. Ha elveszítjük a helyünket, azzal vége is lehet a történetnek. Ha ez megtörténik, megint várhatunk majd 30-50 évet, hogy visszaszerezzük. Szerintem nagyon jó reklám egy országnak, ha van egy versenye, szóval kár lenne elveszíteni” – magyarázta.


Pérez szerint a futam elvesztése nemcsak az országnak, hanem a fiatal versenyzőgenerációnak is nagy csapás lenne. „A futam nagy érdeklődést váltott ki a fiatalabb generációk körben is. A versenyt megelőző 15 évet futamok nélkül töltöttük. Szóval, ha nem marad meg a versenyünk az szégyen lesz, nagy szégyen az új generációk, a sport és a hazánk számára is” – zárta gondolatát a tapasztalt versenyző.
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)