Musorujsag
Élő Eredmények

Az Alfa Romeo megerősítette, tárgyal Mick Schumacher tesztjéről

Az Alfa Romeo megerősítette, tárgyal Mick Schumacher tesztjéről

RaceFans
Megerősítette Mick Schumacher áprilisi F1-es tesztjének lehetőségét az Alfa Romeo csapatfőnöke.

Ahogy azzal hétfői cikkünkben foglalkoztunk, hiába lett Mick Schumacher a Ferrari Akadémia tagja, s garantált neki az olasz márka F1-es tesztlehetőséget 2019-re, fölvetődött, hogy élete első F1-es tesztjét a vörös autó helyett inkább egy Alfa Romeóval teljesítse. Idén két szezonközi tesztet rendeznek, az elsőt a Bahreini Nagydíj után, a másodikat a Spanyol Nagydíjat követően, és olasz források szerint Szahírban sort is keríthetnek a bemutatkozásra – a svájciakkal.

RaceFans az Alfa csapatfőnökét, Frédéric Vasseurt kérdezte arról, valós esély van-e az ifjabb Schumacher bevetésére, és a francia megerősítette, valóban szó van erről. „Egyelőre még nem tudjuk, de egyeztetünk erről. Napirenden van. Még korai lenne mit mondani, de ezen a héten fogunk tárgyalni a Ferrarival arról, milyen programot teljesíthetünk” – fogalmazott.

Végső döntés tehát még nem született, ám úgy tűnik, hónapokon belül sor kerülhet Mick első éles F1-es bevetésére, még ha csak egy teszten is. A licencpontok nem jelentenek akadályt, és Vasseur szerint az idei évet az F2-ben teljesítő német már kellően érett is a legerősebb géposztály autóinak kipróbálásához. Nem mellesleg ő az egyik legjobb jelöltjük is erre a szerepre – már csak a tavalyi F3-as bajnoki sikere miatt is. „Negyven licencpontja van. Nincs sok olyan fiú, akinek ennyi pontja van jelenleg. Eddig túl sok ilyenünk volt, de most az ellenkezője a helyzet. És az is tény, hogy a legtöbbjük szerződéssel rendelkezik, és vagy a Forma–E-ben, vagy a WEC-ben szerepel, melyek programja sokszor ütközik az F1-ével.”

Antonio Giovinazzi az Alfa Romeóval (Fotó: XPB) Antonio Giovinazzi az Alfa Romeóval (Fotó: XPB)

Mick Schumacher Alfa Romeó-s debütálása nem lenne meglepetés annak ismeretében, hogy a Ferrari már évek óta fiataljai ugródeszkájaként használja a csapatot. Tavaly Charles Leclerc mutatkozott be a svájciaknál, idén Antonio Giovinazzi kap lehetőséget, és ha egy nap Schumacher is az F1-es mezőny tagjává válna, az őt nevelő Ferrari vélhetően előbb neki is egy kisebb csapatnál adna lehetőséget.

Vasseur azonban figyelmeztetett: ilyen messzire még fölösleges tekinteni, Mick valóban egy lehetőség számukra, de most még csak rövid távon. „Egy újonctesztre mindenképpen. A többit még meglátjuk az újonctesztje után. Ha egyáltalán sor kerül rá. Lépésről lépésre kell haladnunk” – intett türelemre a francia.

Mick Schumachernek addig is az első Forma–2-es szezonjára kell készülnie a Prema-csapattal. Az F2-es mezőny ezen a héten keddtől csütörtökig három napon át a spanyolországi Jerezben teljesíti kollektív tesztjét.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: F3)

További tartalmak