Két nagydíj gumiválasztását ismertette a Pirelli

Ezeket a gumikat használhatják a csapatok Spanyolországban és Kanadában.

A 2019-es gumijelölések (Grafika: Pirelli)

A 2019-es Forma–1-es szezon egyik újítása, hogy a Pirelli szakított a korábbi túlbonyolított gumineveivel, és egyszerű számozással különbözteti meg az eltérő keverékeit. Összesen öt típust gyártott a mostani szezonra, az 1-es sorszámot kapó abroncs a legkeményebb, az 5-ös pedig a legpuhább változat.


A milánói cég csütörtökön bejelentette, hogy a skáláról mely három gumit szállítja a május 12-én rendezendő Spanyol Nagydíjra, valamint a június 9-én tartott Kanadai Nagydíjra.


Barcelonában a három legkeményebb típus, az 1-es, a 2-es és a 3-as verzió lesz bevetésen, melyek közül előbbit fehér, a középsőt sárga, a legpuhábbat pedig piros jelöléssel látják el.
Kép: Boxutca Kép: Boxutca


Kanadában eközben a paletta másik vége felé billenünk, és a C3-as, a C4-es és a C5-ös keverékek kerülnek az autókra, ugyanilyen színkombináció szerint, hiszen idén csak három különböző jelölést használ a gyártó.


A Pirelli eddig a két versenyen kívül további négy hétvége gumiválasztását ismertette. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, Kínában és Azerbajdzsánban a 2-es, a 3-as és a 4-es gumi áll a mezőny rendelkezésére, míg Bahreinben az 1-es, a 2-es és a 3-as.


Az eddig ismert gumiválasztások:


Ausztrál Nagydíj – C2, C3. C4


Bahreini Nagydíj – C1, C2, C3


Kínai Nagydíj – C2, C3, C4


Azeri Nagydíj – C2, C3, C4


Spanyol Nagydíj – C1, C2, C3


Kanadai Nagydíj – C3, C4, C5