Az F1-es versenyzők szövetsége: „Whiting örök mérce marad”

Nyílt levélben búcsúzik a Forma–1-es versenyzők érdekvédelmi szervezete (GPDA) a csütörtökön elhunyt Charlie Whitingtól.

Charlie Whiting (Fotó: XPB)

Egy emberként gyászol a Forma–1 és az egész autósport világa: a királykategória emblematikus figurájának számító versenyigazgató, Charlie Whiting nincs többé. Hirtelen jött halálának híre az egész paddockot megrázta Ausztráliában, és többek között a vele együtt dolgozó, az utóbbi években egyre szorosabb kapcsolatot kiépítő GPDA is fejet hajtott a sportágért sokat tevő szakember előtt.


„Minden Forma–1-es versenyző nevében, akik a múltban, a jelenben vagy a jövőben profitáltak, profitálnak és valaha is profitálni fognak Charlie Whiting sok-sok év alatt végzett kiváló munkájából, mi a GPDA ezúton tisztelgünk a nagyszerű férfi előtt” – állt a Grand Prix Drivers’ Association által közzétett levélben.


„Mindenekelőtt szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni az ő családja és barátai felé ebben az elkerülhetetlenül szomorú és megterhelő időszakban! Mélyen együtt érzünk velük.”


„Charlie egy igazi harcosa volt az autóversenyzésnek. Kiváló szerelő, aki Bernie Ecclestone Brabham-csapatában dolgozott az aranykorszakot jelentő 80-as években. Meghatározó szerepet játszott Nelson Piquet világbajnoki sikereiben 1981-ben és 1983-ban, majd 1988-ban az FIA-hoz csatlakozott, és harmincegy éven át fejlesztette, építette, irányította és tökéletesítette a szabályalkotó szövetség technikai működését, hogy az olyan mintaértékű és hibátlanul működő gépezet legyen, amilyennek ma ismerjük. Nemcsak rendkívüli képességekre volt szükség ennek eléréséhez, de igazi szenvedélyre is. Charlie-nak megvolt ez a szenvedélye, és a képességei is. E tekintetben ő volt, és ő is marad a mérce, az öröksége örökké fenn fog maradni.”


„De még ennél is fontosabb, hogy a munkaköre komolysága és nagy felelőssége ellenére mindannyiunk barátja volt, akit tiszteltünk, akiben bíztunk mind. Nagyon fog hiányozni. Túl korán ment el, de a sportág és a benne dolgozók emlékezni fognak rá, hálásak lesznek neki örökké” – zárult a nyílt levél egy „Nyugodj békében, Charlie” üzenettel kiegészítve.


KOZVETITESEINK