Musorujsag
Élő Eredmények

Ausztrál Nagydíj: Nemzetközi sajtóvisszhang

Ausztrál Nagydíj: Nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó a Mercedes további meneteléséről és a Ferrari gyenge szezonrajtjáról írt a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj másnapján. A futamot Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a címvédő brit Lewis Hamilton előtt.

Olaszország:

Corriere della Sera: „Elrontott rajt.”

La Repubblica: „A Mercedes visszarántotta a Ferrarit a valóságba. Vörös hajnali derengést vártunk Melbourne-ben, de ehelyett bealkonyult a csapatnak. A Ferrarinak harcolnia kell a dobogóért.”

La Stampa: „Két hete az SF90 tesztelésekor a Ferrari volt az F1 királynője. Aztán mindenki elrepült Ausztráliába, beindultak a motorok, és ugyanaz lett belőle, mint két éve. Március 31-én Bahreinben egy új futam következik, és csak reménykedni lehet benne, hogy a Ferrari megtalálja az elveszett ihletet.”

Corriere dello Sport: „A Mercedes repülőrajtot vett.”

Gazzetta dello Sport: „A Mercedes szája íze szerint kezdődött a verseny, de váratlanul Valtteri Bottas zsebelte be a győzelmet, megelőzve csapattársát, Hamiltont. Az angol pilóta sorozatban negyedszer nem tudott élni Melbourne-ben az első rajtkocka által nyújtott lehetőséggel.”

Az Ausztrál Nagydíj rajtja (Fotó: XPB) Az Ausztrál Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

Spanyolország:

As: „Bottas összezavarta Hamiltont, Verstappen pedig elsüllyesztette a Ferrarit. A finn már akkor megnyerte a futamot, amikor kialudtak a rajtlámpák. A nyitóhétvége legnagyobb vesztese a Ferrari, amely csak messziről nézhette a pezsgőzést, mert az SF90 nem váltotta valóra az ígéreteket.”

Marca: „Bottas lehengerlő és megérdemelt győzelmet aratott, mindenben felülmúlva Hamiltont. A vb-nyitány forróra sikerült, Bottas túl akarja szárnyalni Hamiltont, mint 2016-ban Nico Rosberg tette, a Ferrarinak pedig a következő versenyre meg kell csinálnia a házi feladatot.”

La Vanguardia: „Míg Bottas örömtől sugárzó arccal ünnepelt a boxban, Sebastian Vettel arcán a hitetlenkedés és a csalódottság látszott.”

Mundo Deportivo: „A futam legjobb pillanata az volt, amikor Max Verstappen a 31. körben megelőzte Vettelt a harmadik helyért folytatott harcban. A frissebb gumikon száguldó holland vakmerő támadást indított Red Bulljával, és a ferraris németnek nem volt válasza. Igazi Mad Max.”

Sebastian Vettel és Charles Leclerc (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Franciaország:

L’Equipe: „Kérdéses, hogy mennyire lehet bízni az előszezon teszteredményeiben. Katalóniában a Ferrari még messze a Mercedes előtt járt, aztán Melbourne-ben fordult a kocka. A scuderia felsült az időmérőn, a versenyen pedig megalázták.”

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung: „Ez volt az autósport legőszintébb és legszörnyűbb beismerése. Az előzetesen favoritnak tartott Vettel a futam kétharmadánál azt kérdezte a mérnökétől: Miért vagyunk ennyire lassúak? Mire a válasz a boxból: Pillanatnyilag nem tudjuk. Végül a 476 nap után GP-t nyerő Bottas körönként egy másodpercet vert Vettelre, aki csak negyedik lett.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Puff, ez nagy pofon volt. A Ferrarinak a negyedik és ötödik hely jutott, csaknem egyperces hátránnyal Bottas mögött. A Ferrari az idénynyitó nagy vesztese.”

Die Presse: „Az első futam alapján nem úgy tűnik, hogy izgalmas szezon elé nézünk. Az elmúlt öt évben a pilótáknál és a konstruktőröknél is világbajnok Mercedes folytatta egyeduralmát, és senkitől sem zavartatva nyert.”

Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari) Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak