Musorujsag
Élő Eredmények

Megértette ausztráliai gyengélkedésének okát a Ferrari

Megértette ausztráliai gyengélkedésének okát a Ferrari

Quatidiano.net/blog/turrini, RaceFans
Olasz források szerint megtalálta a melbourne-i váratlan rossz forma okát a Ferrari, így a csapat magabiztosan készül a bahreini visszavágásra.

Tanácstalanul, trófea nélkül hagyta el a Ferrari az idénynyitó Ausztrál Nagydíj helyszínét. Noha előzetesen őket kiáltották ki 2019 favoritjának, autójuk jelét sem mutatta annak, hogy valóban favorit lenne. A két versenyző arra panaszkodott, hogy a téli tesztekhez képest megváltozott az egyensúlya és a vezethetősége, míg a csapatfőnök Mattia Binotto a gyengélkedésük pontos okát nem tudta megnevezni, csupán annyit állapított meg, hogy nem találták a helyes beállításokat.

Azt valamennyien állították, hogy az SF90-esben jóval több van ennél, és bár válaszokat akkor még nem tudtak, azt is biztosra vették, hogy Bahreinig fognak találni.

A csapatnál bennfentesnek számító olasz újságíró, Leo Turrini úgy tudja, már meg is találták őket. „Azt mondják, megértették. Mattia Binotto készül a Sivatagi Vihar hadműveletre” – írta a blogján az olasz, hozzátéve, a pontos okokról nem beszéltek neki, így ő is csak találgatni tud, hogy mivel lőttek mellé a maranellóiak.

Turrini azonban e konkrét információk híján is állítja, a Ferrari nagy reményekkel várja az év második versenyhétvégéjét, és a melbourne-i kisiklás nem ütötte agyon a jó hangulatot Maranellóban. „Erőforrás? Beállítás? Aerodinamikai megoldások? Sáskainvázió? A csillagok kedvezőtlen állása? Én csak egy dolgot jelentek biztosan: nem számítok arra, hogy Binotto fiai pánikba esnek, és ez egy kulcsfontosságú hozzáállás” – tette hozzá a szakíró.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A melbourne-i forma felülvizsgálatából a hírek szerint Sebastian Vettel is kivette a maga részét, hiszen a múlt pénteket Maranellóban töltötte. Délelőtt a mérnökökkel egyeztetett, délután viszont a támogatóikra is gondolt: aláírt egy halom szurkolói ereklyét. Ezeket a Ferrari februári bemutatóján jelenlévő szurkolói klubok tagjai küldtek neki Maranellóba, mégpedig az ő kérésére, mivel akkor a helyszínen nem volt módja mindenkinek dedikálni a tárgyait, így a kimaradókat megkérte a postázásra, csak hogy pótolhassa a hiányosságait.

A rajongók legalább ennyire örülnének annak, ha Bahreinben a hétvégén aztán a további hiányosságokat is pótolni tudná…

A Mercedes elsőre nagy fölénnyel kezdett, és az izgalmas bajnoksághoz fontos lenne az ellenfelek azonnali válasza. Vettel mindenesetre a melbourne-i nagy különbségek ellenére is háromesélyesnek látja a szezont. „Csak a magunk nevében beszélhetek, de úgy fest, megint három nagy csapat van az élen, akikben van elég potenciál, hogy elhódítsák a bajnoki címet. Mindenekelőtt magunkkal törődünk, és reméljük, hogy gyorsabbak lehetünk mindenkinél, de úgy vélem, szoros lesz a küzdelem” – jósolta a RaceFansnek.

Hozzátette, a három gárda mindegyik versenyzőjét riválisának tekinti, vagyis Charles Leclerc-t éppúgy, mint az elsőre Max Verstappentől elmaradó Pierre Gaslyt. „Pierre-nek nem volt szerencséje az időmérőn, de nem hiszem, hogy rosszabb lett volna Maxnál a hétvégén. Úgy vélem, a három élcsapat hat versenyzője mind érintett lesz a bajnoki küzdelemben. Remélem, hogy mi a legvégsőkig harcban leszünk.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak