Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz: Újra ott vagyunk a játékban

Sainz: Újra ott vagyunk a játékban

RaceFans
A csapattárs, Lando Norris időmérős teljesítménye bizonyítja, a McLaren visszatért a középmezőnybe folyó küzdelembe, és ha minden rendben van az autóval, ott lehet a pontszerzők között – véli az istálló spanyol versenyzője, Carlos Sainz.

Bár Sainz pórul jár Robert Kubica defektes autója miatt (időt veszített és nem tudott a továbbjutáshoz szükséges időt futni), Norris bejutott a Q3-ba a melbourne-i időmérőn. Másnap aztán a fiatal brit lecsúszott a pontszerzésről, akárcsak a műszaki hiba miatt kieső csapattárs, nyilatkozataikban viszont mindketten elmondták, ott lehettek volna a legjobb 10 között.

Ausztráliát tehát bizakodóan hagyták el, már ami az autóban rejlő lehetőségeket illeti, ez pedig lényeges változás a tavalyi évhez képest, amikor a McLaren egyre kilátástalanabbul küzdött a mezőny végén, és a fejlesztések sem működtek egy „alapvető probléma” miatt.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Sainz szerint egyértelmű, hogy sikerült előrelépni, és elmozdulni a 2018 év végi holtpontról. „Akkor a csapat messze volt a középmezőnytől. A lemaradásuk olyan három-négy tizedmásodperc lehetett” – kezdte a spanyol. „Úgy tűnik, most sikerült visszaverekednünk magunkat a játékba, ami csak azt mutatja, mennyire hihetetlenül kemény munkát végeztek a srácok a télen” – dicsérte csapattársait.

„A barcelonai tesztek után nem voltunk biztosak abban, hogy ott lehetünk a Q3-ban, de az ausztrál hétvége bebizonyította, hogy megcsinálhatjuk. Már a Q1-ben, a tempó alapján éreztem, hogy sikerülhet, hogy visszajuttathatjuk a McLarent a Q3-ba, amire azt hiszem a tavalyi monacói futam óta nem volt példa. Szóval, már ez is nagyon jól mutatja, milyen előrelépést tett a csapat a télen” – hangsúlyozta a második mclarenes futamára készülő pilóta.

Noha úgy érzi, van esélyük a pontszerzésre, végül kiemelte, ahhoz, hogy élni is tudjanak a lehetőséggel, tökéletesen fel kell készülniük a hétvégékre. „Az, hogy jók voltunk, nem jelenti azt, hogy azonnal bekerülünk a Q3-ba Bahreinben és Kínában is. Azt jelenti, hogy újra játékban vagyunk, és most már csak a felkészülésről, a beállításról és a jó körökről szól a dolog, mert a középmezőny elképesztően szoros” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak