Musorujsag
Élő Eredmények
×

Grosjean büntetést kapott – változik a rajtrács!

Grosjean büntetést kapott – változik a rajtrács!

FIA
Romain Grosjean három rajthelyes büntetést kapott, amiért a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist. Hátrasorolásával többek között a „károsult” is előreléphet majd a rajtrácson.

A francia versenyző a nyolcadik helyre kvalifikálta magát ma délután, a holnapi versenynek azonban csak a tizenegyedik rajtkockából vághat majd neki, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái kettejük esetének kivizsgálását követően úgy határoztak, megbüntetik a McLaren újoncának akadályoztatásáért.

Grosjean az indoklás szerint feleslegesen lassan haladt, amikor az utolsó kanyarban feltartotta ellenfelét. Norris később aztán be tudta verekedni magát az időmérő következő szakaszába.

FIA logó (Fotó: XPB) FIA logó (Fotó: XPB)

A fiatal brit holnap kilencedikként vághat majd neki a futamnak, Grosjean hátrasorolásával ugyanis ő is nyert egy pozíciót. Rajta kívül Kimi Räikkönen (a finn a kilencedikről a nyolcadik helyre lép elő) és Daniel Ricciardo (az ausztrál a tizenegyedikről a tizedik helyre) rajtpozíciója változik még a holnapi futamon.

Grosjean azzal érvelt, csapata nem tanácsolta neki Norris elengedését. A kettejük közötti tempókülönbség (136 km/óra) azonban akkora volt, hogy a britnek már reagálnia kellett. Ezért, bár elfogadták, hogy ellenfele nem szándékosan tartotta fel őt, mivel felelőssége volt az incidensben, végül megbüntették a franciát.

A Haas versenyzője a három rajthelyes büntetés mellé büntetőpontot is kapott, amiből összesen már nyolc van a neve mellett. Ezekre mindenképp oda kell majd figyelnie, tizenkettőnél ugyanis egyfutamos eltiltás jár…

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak