Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez reméli, ez volt a mélypont

Pérez reméli, ez volt a mélypont

Autosport
A Racing Point mexikói versenyzője, Sergio Pérez reméli, a szenvedős Bahreini Nagydíj volt a 2019-es mélypont a csapat számára, autójuknak ugyanis a szahíri feküdt legkevésbé az idei versenynaptárban…

Gyenge hétvégét zárt a Racing Point Bahreinben: az időmérőn egyik versenyzőjük sem jutott el a legjobb 10-ig, a futamon pedig Sergio Pérez és Lance Stroll is beleszürkült a mezőnybe (igaz, a kanadainak már a start után elszálltak a reményei egy incidens miatt). A Renault kettős kiesésének köszönhetően azonban a pontszerzés így is összejött nekik.

Persze a szerencsével megszerzett 10. helyezés nem nevezhető olyan eredménynek, amire a csapat büszke lenne, és nem is ilyen hétvégét tervezett, arra viszont a kezdetek óta számítottak, hogy a bahreini futam kemény lesz számukra.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Amikor megkérdezték, jobb szereplést vár-e a folytatásban, Pérez kijelentette, szívből reméli, a múlt heti forma volt a mélypont 2019-ben. „Bízom benne, hogy ez volt a mélypont számunkra, és ez a pálya feküdt legkevésbé az autónknak. És természetesen azt is remélem, hogy ez volt a legrosszabb verseny a csapatunk számára” – hangsúlyozta.

„Tavaly is küszködtünk itt, szóval úgy gondolom, annyira nem is rossz eredmény az, hogy végül pontot szereztünk. Az első kör jó volt, szereztem pár pozíciót. Viszont később hiányzott egy kis tempó, és itt könnyű előzni, szóval nem igazán tehettünk semmit” – magyarázta.

Noha a pontszerzésnek örült, azért megjegyezte, ha már úgy alakult, hogy a két Renault kiesett, a biztonsági autós fázis nélkül még jobb eredményt szállíthatott volna. „Végül szerencsések voltunk, de volt egy kis pechünk is, a biztonsági autó nélkül ugyanis megelőzhettem volna (Alexander) Albont. Az év végén nagyon sokat jelent egy pont is, szóval most a lehető legtöbbet kell megszerezni, amikor ilyen gyenge az autó. Remélem, folyamatosan tudjuk majd javítani” – zárta gondolatát.

Sergio Pérez és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Sergio Pérez és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak