×

Főnöke nem kételkedik Giovinazziban

Az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur továbbra is bízik a csapat újoncában, a szezont a vártnál gyengébben kezdő Antonio Giovinazziban, aki a szakember érzése szerint hamarosan összeszedi magát, és megmutatja, mire képes.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

A Ferrari védence egyelőre pont nélkül áll a tabellán, miközben a rutinos csapattárs, Kimi Räkkönen mindhárom versenyen a legjobb 10 között járt, és az időmérőkön is erősebb teljesítményt nyújt nála. Igaz, egyelőre a szerencse sem állt a pártjára, Kínában ugyanis egy műszaki hiba miatt nem tudott részt venni az időmérőn, így csak a mezőny legvégéről indulhatott.


Főnöke a gyengébb kezdés ellenére sem veszített az olaszba vetett hitéből. Tudja, az újoncok dolga sosem egyszerű, a műszaki hibák pedig még jobban meg tudják nehezíteni dolgukat, hátráltatni a F1 ritmusának fölvételét. Ami pedig a pilóta tempóját illeti, azt megfelelőnek tartja.
Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB) Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)


„A helyzet mindenki számára bosszantó, mert Antonio hamar megmutatta, hogy a sebességével nincs probléma” – kezdte a szakember. „A melbourne-i időmérő első szakaszában gyorsabb volt Kiminél, később pedig többé-kevésbé hasonló köröket futottak. A bahreini futamon jó volt a tempója, csak az időmérőn követett el egy kisebb hibát, de egyébként Kiminél is gyorsabb tudott lenni.”


„Egyelőre küzd azzal, hogy minden tökéletesen összeálljon számára, és ebben a csapat sem könnyítette meg a dolgát” – utalt a Kínában jelentkező műszaki hibára. De azt hiszem, össze fogja szedni magát! Ha megnézik, a tavalyi év eleje is nehézkes volt a pilótáink számára!”


Kiemelte, továbbra is maximálisan támogatja versenyzőjét, és mindent elkövet azért, hogy zökkenőmentesen folytathassa az ismerkedést a királykategóriával. „Tavaly is támogattuk és motiváltuk a srácokat, és ugyanezt tesszük most Antonióval is. Neki az is segítség, hogy itt van Kimi, aki nemcsak a vezetés tekintetében tud hasznosat mutatni, hanem abban is, hogyan kezelje a hétvégéket. Ez fontos neki. A tempója megvan, és fejben is össze fogja rakni magát” – mondta.