Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: A visszavonulás nem opció

Vettel: A visszavonulás nem opció

Motorsport Week, Racefans
Bár Bernie Ecclestone már a visszavonulását vizionálta, Sebastian Vettel túlságosan is szereti még az F1-et ahhoz, hogy hátat fordítson neki, és nem is érzi úgy, hogy eljárt fölötte az idő.

Egyre nagyobb nyomást jelent Sebastian Vettelre fiatal csapattársa, Charles Leclerc, vannak, akik a csapatutasítások körüli vita hevében máris temetik a németet, és a közelmúltban ő maga tett egy olyan megjegyzést is, hogy ha nem az ő szája íze szerint alakítják 2021-től a sportágat, talán nem fogja folytatni pályafutását az F1-ben.

Ezek után a Vettellel baráti viszonyt ápoló Bernie Ecclestone is felkavarta kicsit az állóvizet. A Kínai Nagydíj előtt egy interjúban az F1 korábbi vezére azt nyilatkozta, szerinte a ferraris már a közeli jövőben dönthet úgy, hogy hátat fordít a királykategóriának, és nem fél majd visszavonulni, hogy több időt tölthessen a családjával és gyerekeivel.

E megállapítással Vettelt is szembesítették, ám ő egyértelművé tette, hogy egyelőre nem töri a fejét a búcsún. „Az biztos, hogy nem leszek olyan hosszú ideig az F1-ben, mint ő volt” – mondta nevetve a négyszeres világbajnok, utalva arra, hogy Ecclestone az 1960-as évektől egészen 2017-ig állandó tagja volt a paddocknak. „Azt viszont remélem, hogy amikor annyi idős leszek, mint ő, még ugyanolyan fitt és éles eszű leszek, mint most ő.”

Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA) Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA)

Vettel nem érzi úgy, hogy már leáldozóban lenne a csillaga, és még a motivációja is megvan a folytatáshoz. „Őszintén szólva nem tudom, hogy mi lesz. Pillanatnyilag úgy érzem, jó formában vagyok, tudom, hogy mit csinálok. Nagyon kritikus vagyok önmagammal, nagyon becsvágyó vagyok, és sokat várok el magamtól. Szeretek vezetni, szeretem a sebesség különleges érzését, szeretek küzdeni ezekkel a fickókkal, és nagyon sok dolog van, amit jelenleg szeretek, és amiket hiányolni fogok. Egyelőre nem opció számomra a búcsúzás, boldogan versenyzem. Ezenkívül szerződésem is van, bár az csak egy darab papír. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – fogalmazott Vettel.

A Ferrarival 2020 végéig szól a megállapodása, tehát az idei mellett a következő szezont is a Scuderiával kellene megkezdenie. Hosszabb távú jövőjének alakulását valószínűleg azonban nem csak a szerződése és az F1 reformtervei fogják befolyásolni. A legfőbb célja, hogy világbajnok legyen a Ferrarival, és amíg nem teljesíti e küldetését, aligha gondol a távozásra.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak