Musorujsag
Élő Eredmények

Azeri Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Azeri Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó főként a Mercedes egyeduralmáról írt, miután Valtteri Bottas, az istálló finn pilótája nyerte meg vasárnap az Azerbajdzsáni Nagydíjat, a Forma-1-es idény negyedik futamát.

Olaszország

La Repubblica: „A bakui lett minden idők legnyugodtabb és legbékésebb futama, a Mercedes pedig sorozatban negyedik kettős sikerével világcsúcsot döntött. Ezúttal az a Bottas nyert, akitől bocsánatot kell kérnünk, amiért pincérnek és melósnak neveztük. Csak neki köszönhető, hogy Lewis Hamilton nem hagyott máris faképnél mindenkit, a finn megtanult keményen fellépni csapattársa ellen.”

Anglia

The Telegraph: „Hamilton és Bottas centikre voltak a karamboltól, amikor szinte összeért a kerekük az első három körben. De ügyességüknek köszönhetően nem történt baj az unalmas bakui verseny elején, amikor tulajdonképpen minden eldőlt.”

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

The Guardian: „Baku drámai futamoknak adott otthont az elmúlt két évben, de ezúttal eseménytelenül teltek a körök. Úgy tűnik, a Mercedest idén sem lehet megállítani.”

Spanyolország

Marca: „A Mercedes könnyedén és hibátlanul menetel az újabb bajnoki cím felé. Bottas idei második diadalát aratta, és ha csak egyetlen ponttal is, de újra a rangsor élére ugrott Hamilton elé.”

Mundo Deportivo: „A Forma-1 69 éves történetének legjobb szezonrajtja. Bottas új szerepben tűnt fel Ausztráliában, megszilárdította pozícióját Bakuban. A finn határozottan lépett fel az ötszörös világbajnok csapatkapitány ellen, akit erőteljes rajttal sikerült sakkban tartania.”

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak