×

Brawn szerint még felzárkózhat a Ferrari

Bár a Mercedes minden idők legjobb szezonstartját produkálva, négy kettős győzelemmel kezdte az évet, a Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn továbbra sem hiszi, hogy 2019 sétagalopp lesz a németek számára. A szakember szerint a Ferrarinak bőven van még ideje a fordításra.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A tesztek után több szakember is arról beszélt, a Ferrari a 2019-es évad favoritja, a Mercedes azonban gyorsan jelezte, továbbra is őket kell legyőznie annak, aki fel akar ülni a trónra, az első négy futamon ugyanis kibérelték az első két helyet. A vörösök eközben több problémával is szembesültek, a bajnokságban pedig már most jelentősebb hátrányba kerültek.


Noha egyelőre győzelem nélkül állnak, azért voltak jelei annak, hogy ők is ott lehetnek az élen: Bahreinben egy biztosnak látszó kettős győzelem csúszott ki a kezük közül, Bakuban pedig az edzéseken remeklő Charles Leclerc hibázott, így csak a középmezőnyből rajtolhatott.
Ross Brawn (Fotó: XPB) Ross Brawn (Fotó: XPB)


A Mercedes pedig mindkét esetben élni tudott a lehetőséggel! A lehengerlő kezdés látva a közvélemény most már inkább azt szajkózza, ezt a bajnokságot csak ők veszíthetik el. Ross Brawn azonban továbbra sem írja le a Ferrarit. „Mivel ennek a hosszú bajnokságnak az első szakasza Bakuban zárult le, sokan felteszik a kérdést, láthatunk-e még idén csatát legalább két csapat között” – kezdte a hétvégét értékelő sportigazgató.


„Jelenleg a negatív válasz tűnne logikusnak, mert a Mercedes négy kettős győzelemmel kezdett, de szerintem a Ferrarinak lesz még ideje a visszavágásra, a négyből két hétvégén ugyanis megmutatták, mindenük megvan, ami a győzelemhez kell. A két Mercedes-pilóta között teljesen nyílt a csata, őket csak az ausztrál futamon elért leggyorsabb körért járó pluszpont választja el” – magyarázta.


Baku kapcsán sokan fölvetették, a Ferrari már a Q2-ben hibázott, hiszen közepes keveréken küldte ki Leclerc-t, aki nem tudta jól felmelegíteni az abroncsot, ezért hibázott a nyolcas kanyarban. Brawn nem osztja ezt a véleményt. „Szerintem nem rontottak, amikor közepes keverékkel akarták teljesíteni a Q2-t. Ha Charles elöl végez a Q3-ban, amire azért jó esély mutatkozott, akkor jó esélye lett volna arra, hogy a futamon is elöl zárjon. Pechére újra ötödik lett, idén harmadszor. Nem hiszem, a leggyorsabb körét járó pluszpont túlságosan feldobta volna” – mondta.