Monza: közel az új szerződés

Az Olasz Nagydíj szervezői egy lépéssel közelebb kerültek új Forma–1-es szerződésük aláírásához. Ez öt évig (2020 és 2024 között) egészen biztosan a versenynaptárban tartaná a klasszikus futamhelyszínt.

Szurkolók Monzában (Fotó: Bearne / XPB Images)

Monza jelenlegi szerződése az idei futam után lejár, a szervezők pedig egy ideig attól tartottak, a szükséges anyagiak hiánya miatt nem tudnak egyezségre jutni a Liberty Mediával. Az olasz autóklub első embere, Angelo Sticchi Damiani például nemrég elhintette, a hosszabbításhoz és a szükséges felújítási munkálatokhoz 60 millió euróra lenne szükségük.


Akkor még nem hangzottak el konkrétumok a Forma–1-es futam jövőjével kapcsolatban, ma viszont a szövetség egy, a korábbiaknál jóval kedvezőbb hangvitelű üzenettel jelentkezett. Ebben arról írtak, közelebb kerültek egy új, ötéves szerződés aláírásához.
Fotó: XPB Fotó: XPB


„A szövetség és a Liberty Media megállapodott egy gazdasági együttműködésről az Olasz Nagydíj következő ötéves időszakával kapcsolatban” –írták. „Felhatalmazzuk elnökünket, Angelo Sticchi Damianit, hogy folytassa a tárgyalásokat a Forma–1-gyel a partnerség technikai és kereskedelmi feltételeiről is, hogy rövid időn belül aláírhassuk a szerződést a teljes körű együttműködésről” – folytatódott a közlemény, utalva a futam megtartására.


Angelo Sticchi Damiani később saját közösségi oldalán is beszámolt a történtekről. „A Liberty Media és az autóklub között létrejött egy általános megállapodás az Olasz Nagydíj gazdasági szempontjaival kapcsolatban, ami a 2024-es évig lesz érvényben. Folytatjuk az egyeztetéseket, hogy hamarosan aláírhassuk az új szerződést” – üzente.


A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Motorsport információi szerint egy másik klasszikus helyszín, Silverstone is közel került a hosszabbításhoz, és hamarosan a Holland Nagydíj visszatérését is bejelenthetik majd.