Musorujsag
Élő Eredmények

Különleges új motorhome-ot mutatott be a Red Bull (képgalériával)

Különleges új motorhome-ot mutatott be a Red Bull (képgalériával)

Red Bull
Megújult motorhome-mal, egy rendhagyó F1-es faházzal rukkolt elő a Red Bull a hétvégi Spanyol Nagydíjra!

Ha nem ragaszkodunk Azerbajdzsán földrajzilag nem helytálló Európához sorolásához, továbbra is a Spanyol Nagydíjat nevezhetjük a Forma–1-es európai szezonnyitó helyszínének. Az öreg kontinensre történő visszatérés egyet jelent a külön e versenyekre kialakított nagy motorhome-ok vándorútjának első állomásával is. A barcelonai paddockban már fel is húzták a monstrumokat. Több csapat is új otthonnal készült, közülük a legnagyobb változás a Red Bullnál történt: ők most mutatják be átalakított faházszerű építményüket, melyet a szokásoknak megfelelően közösen használnak a Toro Rossóval.

A faházszerű vendéglátóegység ötletét a márka a MotoGP-ben valósította meg először, ahol már a múlt évben használtak egy ilyen építményt. Aztán hazai versenyükre, Ausztriára az F1-es csapataiknak is készítettek egy hasonló stílusút. 2019-re viszont állandósították az új „Hozhaust”, mely nemcsak német nevében, de stílusában is a márka otthonát, Ausztriát idézi meg.

Az új építmény nagyobb az elődjénél, 32 óra kell az összeszereléséhez. Az összesen 1221 négyzetméteres létesítmény 27%-kkal nagyobb alapterületű a tavalyi „Energy Stationnél”, alapanyagát ausztriai faanyag biztosította, és egy huszonöt fős gárda állítja össze.

Az istálló rendkívül büszke új alkotására. „A 2005-ös San Marinó-i Nagydíjon a Red Bull új színt vitt a játékba az Energy Station debütálásával. Az elmúlt tizennyét évben az Energy Station komoly átalakuláson ment keresztül, haladt a korral, az első volt, amely két F1-es csapatot is befogadott a Toro Rosso érkezése után, aztán egy sor fejlesztéssel tettük jobbá, alkalmazkodóvá a követelményeknek” – tekintett vissza többszintes építményük múltjára Christian Horner csapatfőnök. „Ezen a héten újra változtatunk a játékon az új Energy Station, vagyis Ausztriában ismertebb nevén a Holzhaus bemutatásával. A fenntartható struktúrája egy keveset becsempész a paddockból a stájerországi Alpokból. A saját és a Toro Rosso jövőbeli igényeinek megfelelően terveztük meg, és ha csak fele annyi drámát látunk benne, mint a régiben, akkor már jól csináltuk!”

Képgaléria a Red Bull új motorhome-járól:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: Red Bull
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/05/D6Bu7MYWsAACXKq-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak