×

Häkkinen: Monacóban elkaphatják a Mercedest

A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen úgy érzi, a Mercedes győzelmi sorozata már Monacóban véget érhet, az ellenfelek ugyanis az előző években erősebbek voltak náluk a hercegségben.

Sebastian Vettel csatája a két Mercesszel (Fotó: XPB)

Forma–1-es csapat sosem kezdte még olyan jól az évet, mint a Mercedes 2019-ben: az eddigi öt futamon nemcsak legyőzhetetlenek voltak, hanem mind az öt alkalommal kettős sikert arattak. A helyzet tehát nem túl biztató az ellenfelek és az izgalmas bajnoki csatát áhítók számára, a soron viszont az egyik leginkább totógyilkos pálya, Monaco következik.


Häkkinen szerint itt véget is érhet a Mercedes sorozata – legalábbis az előző évek eredményei alapján, 2017-ben ugyanis a Ferrari, tavaly pedig a Red Bull győzedelmeskedett Monacóban, ahol a németek mindkétszer verhetőnek tűntek.
Mika Häkkinen (fotó: XPB) Mika Häkkinen (fotó: XPB)


„Max (Verstappen) most remek formában van, és elhatározta, hogy idén ő lesz az első ember, aki legyőzi a Mercedest” – kezdte az 1998-as és az 1999-es szezon legjobbja. „Azt hiszem, Red Bull-Honda nagyon gyors lesz Monacóban. Charles (Leclerc) is kihívó lehet Monte-Carlóban. Ez lesz a hazai futama, az idény során pedig kisebb hibák és problémák álltak közé és a győzelem közé. El fogja tökélni magát, hogy vissza akarja juttatni a Ferrarit az első helyre.”


„És akkor Sebastian Vettelről még nem is beszéltünk. Egy négyszeres világbajnokról, aki már kétszer nyert Monacóban, és továbbra is kiemelkedő versenyzőnek számít. Az előző hetekben kapott néhány kritikát, de szerintem továbbra is képes arra, hogy győzelmet szerezzen a Ferrari számára, és újraélessze a bajnoki reményeit. Még hosszú út áll előttünk” – magyarázta.