Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica bizonyított

Kubica bizonyított

Motorsport
Robert Kubica úgy érzi, Monacóban elhallgatta kritikusait, hiszen erős hétvégét zárt a hercegségben, noha visszatérése előtt sokan attól tartottak, nem tud majd megfelelően teljesíteni a szűk utcai pályán.

A lengyel visszatérése kapcsán számtalanszor szóba került, hogyan bírja majd az F1-es terhelést sérült keze, főleg az olyan helyszíneken, mint a monacói, ahol korlátozásai miatt nehézségekbe ütközhet. Végül azonban, egy csütörtöki megpördülést leszámítva, Kubicának hibamentes hétvégéje volt, sőt, a teljesítményére sem lehetett panasz.

A versenyen több gyorsabb autót is tartani tudott, és eddig jobban teljesítő csapattársánál is előkelőbb pozíciót foglalt el, míg Antonio Giovinazzi ki nem lökte egy elhibázott előzési kísérlet során, s került emiatt a sor végére.

Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)

„Tudtam, hogy rendben leszek a monacói pályán is” – nyilatkozta Kubica a hétvégével kapcsolatban. „Szerintem egy csomó ember úgy gondolta, a kormánykereket sem tudom majd elfordítani. Nem vagyok egyszerű helyzetben, és ennek ellenére is sikerült jól teljesítenem, ezzel pedig boldog lehetek” – tette hozzá elégedetten.

„Persze sokkal jobb lett volna, ha az eredményem jobb, de a versenyzés már csak ilyen. Azt mondták, az első kanyarokban majd gondom lesz, de eddig jó voltam az első kanyarokban, jó voltam a rajtoknál. Itt persze lehetnek incidensek, versenybalesetek, de ez a játék része” – magyarázta.

„Az első körben két pozíciót is nyertem, a futam pedig innentől arról szólt, hogy óvni, kezelni kellett a gumikat. A biztonsági autós fázis után tartani tudtam a többieket, de tisztában voltam vele, hogy majd ki kell még állnom. Azért maradtam kinn, mert volt esély az esőre, ami aztán csak csepegett, így pedig nem volt kifizetődő a stratégiánk” – emlékezett vissza, majd amikor a Giovinazzival való ütközésről kérdezték, megjegyezte: „Ilyen a versenyzés. Nem sokat tehettem ebben a helyzetben. Ez néha megesik.”

Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak