Musorujsag
Élő Eredmények

Hiába a népszerűség, Pérez nem segíthet a Mexikói Nagydíjon

Hiába a népszerűség, Pérez nem segíthet a Mexikói Nagydíjon

RaceFans
Hiába népszerű hazájában, Sergio Pérez tudja, semmit sem tehet a Mexikói Nagydíj jövőjéért, annak sorsáról ugyanis egy politikai döntés fog határozni. Ami a folytatást illeti, a versenyző továbbra sem tűnik túl bizakodónak.

Továbbra is kérdéses a mexikói futam sorsa, az ország új kormánya ugyanis jelezte, máshová szeretné csoportosítani forrásait. Bár az utóbbi időben pozitívabb hírek is érkeztek, hivatalos döntés továbbra sem született a verseny jövőjéről, mellyel kapcsolatban az ország jelenlegi egyetlen F1-es versenyzőjének, Sergio Péreznek is kikérték a véleményét.

Noha az ő jelenléte sokat segített abban, hogy az ország ismét futamot rendezzen, és évről évre láthatjuk, a pilóta roppant népszerű hazájában, nyilatkozata során kijelentette, ő semmit sem tehet a Mexikói Nagydíj jövőjéért.

Szurkolók (Fotó: XPB) Szurkolók (Fotó: XPB)

„Végső soron ez egy politikai döntés lesz” – kezdte. „Én nem vagyok érdekelt ebben. Csak annyit tehetek, hogy próbálom valahogy befolyásolni azokat az embereket, akik lelkesednek a Forma–1-ért Mexikóban. Amikor megjön az F1, a város megáll. Egy ideje ez a legjobb hétvége egész évben. Mindenki meg szeretné tartani a futamot, de ez egy politikai jellegű döntés lesz, amit én nem tudok befolyásolni” – hangsúlyozta újra.

„Nagyon remélem, hogy a futam a versenynaptár része marad. Mindenki tudja, hogy ez egy nagyszerű futam az F1 számára, valamint a rajongók, és az országom számára is. Mexikóiként nagyon különleges, hogy van nekünk ez a hétvége. Örülnék, ha a futam sok évig a naptárban maradna. De jelenleg ez nem tűnik túl valószínűnek” – folytatta kissé lemondóan.

Végül megjegyezte, bízik abban, hogy a futam esetleges kiesése nem vezet a mexikói szponzorok visszalépéséhez. „Majd meglátjuk, milyen következményekkel jár ez a dolog, viszont azelőtt is voltak már mexikói szponzoraim, hogy a Mexikói Nagydíj visszatért a naptárba, szóval majd kiderül, mi lesz. Viszont nem aggódom különösebben emiatt” – fogalmazott.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak