Musorujsag
Élő Eredmények

Ericsson kipróbálná Räikkönenék autóját

Ericsson kipróbálná Räikkönenék autóját

GMM
Az Alfa Romeo tartalékversenyzője, Marcus Ericsson reméli, hogy kipróbálhatja csapata idei autóját, és legalább egy teszt, vagy egy szabadedzés erejéig átveheti azt Kimi Räikkönentől vagy Antonio Giovinazzitól.

Az Alfa Romeo – akkor még Sauber – a finn klasszis és az olasz újonc igazolásakor jelentette be, hogy Ericsson sem hagyja el az istállót, és harmadik számú versenyzőként fogja segíteni őket. Nem sokkal később azonban kiderült, szezonja nemcsak abból áll, hogy a háttérben dolgozik, hiszen teljes szezont fut az IndyCarban, sőt idővel egyre biztosabbá vált, ez élvez számára prioritást.

Idén ennek megfelelően még egy percet sem töltött az olaszok F1-es autójában (ami amerikai kalandját illeti, a hétvégén állt először dobogóra), ám reméli, a helyzet azért változni fog, és ő is kipróbálhatja a versenygépet.

Marcus Ericsson (Fotó: Schmidt Peterson Motorsports) Marcus Ericsson (Fotó: Schmidt Peterson Motorsports)

Nagyon remélem, hogy a szezon során valamikor teljesíthetek egy tesztet, hogy naprakész maradjak az autóval, és minden mással kapcsolatban” – mondta a Racernek. „Ezért küzdök, amikor tárgyalok velük. Egészen egyszerűen csak szeretném kipróbálni az autót egy tesztnapon” – hangsúlyozta, majd hozzátette, legszívesebben az IndyCar szezon vége után kerítene sort a gyakorlásra.

„Még semmit sem tudok megerősíteni, de amennyire tudom, az a terv, hogy a szezonom végét követően ott leszek a csapattal néhány hétvégén. Ez a jó az IndyCarban. Az idény már szeptemberben lezárul, szóval több F1-es futamra is el tudok utazni. Szóval, ez a terv” – magyarázta.

Fölmerült, egy pénteki edzésen is autóba ülhet, erre viszont egyelőre nem számít, hiszen nem tartja valószínűnek, hogy Räikkönen vagy Giovinazzi lemond a lehetőségről az ő javára. „Még semmi sem dőlt el, de valami ilyesmit szeretnék! Még mindig én vagyok a tartalékversenyző, szóval lenne értelme annak, hogy autóba ültetnek, de egy szabadedzést nehéz elvenni egy versenyzőtől. Inkább egy tesztre gondolok, és arra összpontosítok, ami az IndyCarban történik” – zárta gondolatát.   

Marcus Ericsson Indianapolisban (Fotó: XPB) Marcus Ericsson Indianapolisban (Fotó: XPB)
Borítókép: Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

További tartalmak