Apja útján járva jótékonykodik Mick Schumacher

A Német Nagydíj előtti hétvégén újra Michael Schumacher tiszteletére rendeznek jótékonysági focimeccset Mick Schumacherrel és Dirk Nowitzkivel.

Dirk Nowitzki és Mick Schumacher (Fotó: Champions for Charity)

A Német Nagydíjakat megelőzően hagyomány volt Michael Schumacher idején, hogy jótékonysági focimeccset szerveztek az F1-es sztár részvételével. A számos híresség meghívásával garantált volt a magas nézőszám, és az így befolyt összeget valamilyen jótékonysági szervezetnek adományozták. Ezt a hagyományt élesztette újra pár éve a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher, valamint az NBA-sztár, Dirk Nowitzki a Champions for Charity (Bajnok jótékonysága) elnevezésű futballgálával, melyet egy év szünet után idén újra megrendeznek.


Az első két meccsüket Mainzban játszották le, ám idén a helyszín és a szokásos időpont is változott. A Michael Schumacher szülővárosához (Kerpen) közelebb fekvő Leverkusenbe (a BayArenába) költözik az esemény, és ezúttal nem a Német Nagydíjat megelőző szerdán, hanem egy héttel a futam előtt, július 21-én, vasárnap rúgnak labdába 16 óra 30 perces kezdéssel.


Az egyik csapat kapitánya Schumacher, a másiké Nowitkzi lesz, mögöttük számos sztár, korábbi és jelenlegi sportolók részvételére lehet számítani. Egyelőre a Bayer Leverkusen csapatának két korábbi futballistája, Stefan Kießling és Simon Rolfes részvételét jelentették be.


Mick Schumacher egy videoüzenetben már hetekkel ezelőtt kihívta a meccsre Nowitzkit, aki nemcsak pattogtatja, de termete ellenére örömmel rúgja is a labdát. „Szívesen jövők a nyáron újra Németországba, hogy a szurkolókkal és sok sportolóval együtt élvezzük ezt a futballeseményt. Még ha nem is vagyok egy nagy focitehetség, mindig élvezem a dolgot, és próbálom a legjobbat nyújtani. Mick a csapatával újra kihívás elé fog állítani, és az előző meccsek szoros eredménye után ezúttal szeretnék végre nyerni. De ennél is fontosabb, hogy Michael szellemiségében jót szórakozzunk, miközben egy jó ügy érdekében lépünk föl” – fogalmazott a családjával a tengerentúlon élő óriás.
Az eseményen 2016-ban többek között Sebastian Vettel és Mika Häkkinen is stoplist húzott (Fotó: XPB) Az eseményen 2016-ban többek között Sebastian Vettel és Mika Häkkinen is stoplist húzott (Fotó: XPB)


A jelenleg a Forma–2-ben versenyző ifjabb Schumacher nem szívesen adná a győzelmet a kosarasnak. „Zseniálisnak találom, hogy Dirk elfogadta a kihívásom, és az NBA-pályafutásának lezárását követően újra láthatjuk őt. A kosárlabdában ő a legjobb, de a jótékonysági focimeccsünkön most megint egy vereség fenyegeti” – tréfálkozott a 20 esztendős versenyző, aki számít az autóversenyt és a sportot kedvelők jelenlétére és támogatására.


Az eseményre már el is kezdték értékesíteni a jegyeket, melyek ára 10 eurónál kezdődik. A befolyó összeget a két csapatkapitány alapítványa, a Schumacher család által létrehozott Keep Fighting-alapítvány, valamint Nowitzki 41 Campus nevű alapítványa fogja jótékony célokra fordítani.


A hockenheimi F1-es Német Nagydíjat július 26-a és 28-a között rendezik, és bár Schumacher azon a hétvégén nem versenyezhet hazai közönség előtt, mivel a helyszín a túl magas költségek miatt nem került a Forma–2-es naptárba, a versenypálya vezetői már jelezték, így is számítanak Mick Schumacher jelenlétére, és szó volt arról is, hogy apja egy korábbi F1-es Ferrarijával bemutatózik majd Hockenheimben.