Kevesebb hibát vár az Alfa Romeo főnöke

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur kevesebb hibát és keményebb munkát vár az istállótól a három pontnélküli versenyt követően, melyek következtében visszacsúsztak az utolsó előtti helyre a bajnoki tabellán.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Az olasz gyár nevét idén felvevő alakulat jól kezdte az évet, Kimi Räikkönen ugyanis az első négy futamon rendre ott volt a pontszerzők között (ekkor az istálló a negyedik helyen is állt a gyártók bajnokságában), a Spanyol Nagydíj óta azonban egyszer sem kerültek be a legjobb tíz közé, és több közvetlen ellenfél is elhagyta őket.


A formaromlás kapcsán Räikkönen többször elmondta már, gyors intézkedést és új fejlesztéseket vár csapatától, a Francia Nagydíj előtt pedig a főnök, Frédéric Vasseur is jelezte, kemény munkát és kevesebb hibát szeretne látni a dolgozóktól.
Frédéric Vasseur csapatfőnök (Fotó: XPB) Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)„Az előző három verseny nem a tervek szerint alakult, és egyszerű lenne mindezt a balszerencsére, vagy a körülményekre fogni” – kezdte a francia szakember. „Csapatként kevesebbet kell hibáznunk, és keményebben kell dolgoznunk, amit a kanadai visszaesés után már el is kezdtünk, hiszen szeretnénk mindent kihozni az autónkból” – tette hozzá.


„Ugyanakkor nincs okunk arra, hogy komoly elbeszélgetést tartsunk a dolgozókkal. Oda kell tennünk magunkat, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a fejlesztéseinkből. Biztosra veszem, hogy visszanyerhetjük az év eleji formát, és ott lehetünk a pontokért folyó küzdelemben” – hangsúlyozta.


A csapat háza táján persze pozitív történések is voltak a hetekben. Antonio Giovinazzi például a múlt héten megkapta a rangos Bandini-díjat. „Ez egy komoly megtiszteltetés volt számomra, de ugyanakkor nagy felelősség is” – mondta az olasz újonc. „Lendületet ad, hogy megmutassam, valóban megérdemlem ezt az elismerést. Hiszem, hogy az F1-ben a kemény munka az egyetlen, amivel jó eredményeket érhetek el. Csak a célomra összpontosítok” – mondta.
Kép: M4Sport Kép: M4Sport