Musorujsag
Élő Eredmények

Tesztet kap az idei Alfa Romeóval Ericsson

Tesztet kap az idei Alfa Romeóval Ericsson

Autosport
Egy ismerős visszatér: Marcus Ericsson lehetőséget kap volt csapatától az idei Alfa Romeo tesztelésére!

A svéd versenyző a múlt év végén kényszerült átadni az ülését Kimi Räikkönennek, akinek szerződtetésére nem tudott nemet mondani az akkor még Saubernek hívott gárda. Mivel Antonio Giovinazzi szerepeltetésére opciós joga volt a Ferrarinak, a hinwiliek kompromisszumos megoldásként a harmadik számú versenyző szerepkörét kínálták föl Marcus Ericssonnak, aki eközben átszerződött a tengerentúlra, az IndyCarba. Nemrég az első ottani dobogós helyezését is megszerezte (2. hely Detroitban), a bajnokságban viszont csak a 15. helyen áll a Schmidt-Peterson-csapattal.

Ericsson a múlt év óta nemigen került közel az F1-hez, ám most az Alfa Romeo jelezte: vezetheti az idei autójukat egy Pirelli számára végzett gumiteszten. Az Alfa a többi istállóhoz hasonlóan segédkezik az olasz gumigyártó 2020-ra szóló fejlesztési munkálataiban, és az Osztrák Nagydíj után a Red Bull Ringen kerül sor a milánóiakkal közös kétnapos tesztjükre.

Az IndyCarral éppen szünetet tartó (csak júliusban lesz a következő futamuk) Ericsson ennek megfelelően már a hétvégén fel fog tűnni a paddockban, és megkezdi a felkészülést a gyakorlásra. A Pirelli év elején azt kérte a csapatoktól, tapasztalt versenyzőket ültessenek autóba a gumiteszteken, és ha nem Kimi Räikkönent vetik be, Hinwilben Ericsson a kézenfekvő megoldás, aki 2015 és 2018 között folyamatosan az F1-es mezőny tagja volt. Tesztjére jövő kedden és szerdán kerül sor.

Borítókép: Marcus Ericsson (Fotó: Schmidt Peterson Motorsports)

További tartalmak