Musorujsag
Élő Eredmények
×

Így választottak gumit a csapatok Silverstone-ra

Így választottak gumit a csapatok Silverstone-ra

Pirelli
Ismertette a csapatok és versenyzők silverstone-i gumiválasztását az F1 egyedüli beszállítója, a Pirelli. Listájukból kiderül, a Brit Nagydíjra a Renault készült a legagresszívebb taktikával: a franciák alaposan betáraztak a lágy keverékekből!

Az olaszok azt már hetekkel ezelőtt ismertették, mely keverékeket viszik Silverstone-ba (a jelenlegi skála három legkeményebb típusára esett a választás, vagyis az egyes, a kettes és a hármas vegyületre) a jövő heti Brit Nagydíjra, most pedig megjelentették a szokásos listát a csapatok és a versenyzők gumiválasztásáról.

Ebből kiderült, a legagresszívebb taktikával a Renault készül: a franciák mindkét versenyzők számára 10-10 garnitúrát kértek a lágyakból (ez most a hármas keverék lesz, jelölése a szokásoknak megfelelően piros). Ennyit egyik rivális sem rendelt ebből a típusból.

(Fotó: XPB) (Fotó: XPB)

Kilenc garnitúrát viszont többen is kértek a pirosakból, köztük két élcsapat, a Ferrari és a Red Bull is. A listavezető, vagyis a Mercedes (a McLarenhez hasonlóan) nyolc szettet rendelt a leglágyabbakból, a legkevesebbet pedig a Williams használhatja majd ebből a keverékből: náluk mindkét versenyző 7-7 garnitúrából gazdálkodhat majd.

A kemény keverék ezúttal sem volt túlzottan népszerű: a mezőny nagyja csak a kötelező egy szettet kérte (Daniel Ricciardo, a Racing Point kettőse és Robert Kubica kivételével mindenki így választott). Közepesekből nagy a szórás: Ricciardo például csak egyet, de George Russell ötöt kért belőlük.

A gumik szempontjából is fontos megemlíteni, hogy a silverstone-i pályát az idei versenyt megelőzően ismét újraaszfaltozták (a tavalyi borításra az F1-es és a MotoGP-s mezőny is sokat panaszkodott). Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi a munkálatokkal kapcsolatban elmondta, az aszfalt minősége ezúttal kifogástalan, a fejlesztés rendkívül magas színvonalú volt.

A csapatok és versenyzők gumiválasztása a Brit Nagydíjra:

A csapatok silverstone-i gumiválasztása (Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak