Komoly fejlesztéssel készül, keresi Lowe utódját a Williams

Szépen lassan maga mögött hagyja a katasztrofális évkezdést a Williams: a csapat komoly fejlesztésekkel készül a Német Nagydíjra, miközben a távozó technikai igazgató, Paddy Lowe utódját is keresi.

George Russell (Fotó: XPB)

A kiábrándító 2018-as szezon után a Williams remélte, idén kimászhat a gödörből, végül azonban még mélyebbre zuhant. A csapat 2019-es autója a tervezettnél később készült el, a világot pedig bemutatkozása után sem váltotta meg: lassú, valamint a versenyzők elmondása szerint kezdetben rendkívül nehezen vezethető volt, és fejlesztések sem érkeztek hozzá.


A helyzet az utóbbi hetekben valamelyest javult, hiszen sikerült kiismerni a versenygépet, és az első újítások is fölkerültek a gépekre, melyeknek hála a lemaradást is sikerült némileg csökkenteni. A csapatvezető, Claire Williams ezt látva kijelentette, már látják a fényt az alagút végén.


„A műszaki csapatunkat felkészült, a feladatuk ellátására rendkívül alkalmas emberek alkotják, és ők már gőzerővel dolgoznak, mióta Paddy márciusban szabadságra ment” – kezdte Williams. „A főtervezőnk, Doug McKiernan remekül együtt tud működni a másik vezető tervezetőnkkel, Adam Carter és pályamérnökünkkel, Dave Robsonnal. Ők remek csapatot alkotnak.”
Claire Williams (Fotó: XPB) Claire Williams (Fotó: XPB)


„Az előző versenyeken mindenki láthatta, hogy tudunk új fejlesztéseket vinni a hétvégékre, és ezek többsége be is vált, hiszen javult a teljesítményünk, csökkentettük a lemaradásunkat” – magyarázta büszkén, majd elárulta, hamarosan érkezik egy nagyobb fejlesztési csomag is.


Ez a tervek szerint a hónap végén, a Német Nagydíjon kerül föl az autókra. „A nyári szünet előtt érkező csomag elsősorban aerodinamikai fejlesztéseket tartalmaz majd. Már izgatottan várjuk, hogy kiderüljön, hogyan teljesíthetünk velük. Jó lépéseket teszünk a megfelelő irányba, és öröm látni, hogy így haladunk. Az előző hónapok minden dolgozó számára nehezek voltak, és most végre úgy érezzük, újra jó irányba megyünk. Mindenki úgy érzi, hogy kitavaszodott végre” – hangsúlyozta.


Williams elárulta, a csapat még nem találta meg Lowe utódját, de már keresik a szakembert, aki átveheti a nemrég hivatalosan is távozó technikai igazgató helyét (a hírek szerint a McLarentől távozó Pat Fry lehet a kiszemelt). „Elégedettek vagyunk a technikai csapatunkkal, de figyeljük az elérhető lehetőségeket, és vizsgáljuk, melyik opció illene legjobban a csapatunkhoz. Amint megszületett a döntés, ismertetni fogjuk azt a nyilvánossággal is” – mondta.
Robert Kubica és George Russell csatája (Fotó: XPB) Robert Kubica és George Russell csatája (Fotó: XPB)