Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg örül, hogy Verstappent nem büntették, de…

Rosberg örül, hogy Verstappent nem büntették, de…

GMM
Nico Rosbergnek kettős érzései vannak az FIA ausztriai döntésével kapcsolatban. Egyrészt örül annak, hogy Max Verstappen nem kapott büntetést, és engedték, hogy a versenyzők küzdjenek, másrészt viszont, a szabálykönyvet nézve érzése szerint a holland büntetést érdemelt volna.

Miután a szövetség – hosszas mérlegelést követően – ismertette, Verstappen megúszta a büntetést a Charles Leclerc ellen bemutatott, futamgyőzelmet érő „leszorítós” előzésért, a korábbi világbajnok közösségi oldalán jelezte, örül a döntésnek, hiszen támogatja a kemény versenyzést, és örülne, ha kevesebbszer szankcionálnák a pilótákat.

Később azonban elárulta, érzései kettősek a döntéssel kapcsolatban. Hiába örült ugyanis annak, hogy nem szóltak bele a küzdelembe, és változtatták meg utólag a futam eredményét, Verstappen előzését nem tartja teljesen tisztának.

Nico Rosberg (Fotó: XPB) Nico Rosberg (Fotó: XPB)

„Verstappen megérdemelte a futamgyőzelmet, mert egészen egyszerűen szuper volt” – mondta Rosberg az Osztrák Nagydíjat összegző videójában. „Viszont azt is el kell mondanom, és tudom, hogy ez most eléggé hülyén fog hangzani, hogy szerintem Max túl messzire ment azon a ponton, és eléggé későn fordult be” – tette hozzá.

„Az előző kör tapasztalatai alapján tudta, hogy ez lesz az egyetlen esélye a győzelemre. Az első előzési kísérletkor elég helyet hagyott Charlesnak, és ő kis is tudta ezt használni. Kívül maradt, és végül meg tudta védeni a pozícióját” – mutatott rá.

„Verstappen tudta, hogy meg kell löknie. Ezért aztán későn vette be a kanyart. Abban a pillanatban eléggé messze volt a futam alatt addig megszokott ívétől, normális esetben ugyanis mindig az ideális íven fordult. Éppen ezért gondolom úgy, hogy sajnos büntetést kellett volna kapnia. Ez persze fájdalmas, mert mind kemény versenyt, test-test elleni csatákat akarunk látni” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: Formula1/Twitter) Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: Formula1/Twitter)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak