Musorujsag
Élő Eredmények

Tízéves bajnoki autóját vezeti Button Silverstone-ban

Tízéves bajnoki autóját vezeti Button Silverstone-ban

Instagram
Újra beleülhet Jenson Button a tíz évvel ezelőtt számára bajnoki címet hozó autójába. A Brit Nagydíjon hazai közönsége előtt parádézhat.

Kereken tíz éve már annak, hogy a Honda kivonulása után sebtében összeállt Brawn GP-csapat megdöbbentette a világot. Pár hónappal azután, hogy a japán gyártó a gazdasági világválságra hivatkozva váratlanul leállította Forma–1-es programját, és ezzel a csőd szélére lökte a magára hagyott brackley-i csapatot, a csapatfőnök, Ross Brawn nevére váltó gárda sokkolta az ellenfeleket a duplafedeles diffúzorral fölszerelt autója kezdeti verhetetlenségével. Jenson Button, aki év elején még azzal is számolt, hogy véget ér, de legalábbis megtörik az F1-es pályafutása, sorra kezdte aratni a futamgyőzelmeket, és a szezon végéig meg sem állt a régóta vágyott világbajnoki címig.

Az évforduló alkalmából a hétvégén egy kis nosztalgiával kedveskednek a hazai közönségnek: Button Silverstone-ban pár bemutatókör erejéig visszaülhet a neoncsíkozású BGP001-es modellbe. Ahogy az a rendkívül népszerű angliai nagydíj esetében lenni szokott, a program ezúttal is már csütörtökön megkezdődik a pályán: 2009 bajnoka ekkor viszi pályára a vele hat futamot nyerő autóját. Az eseményt az F1 sportigazgatója, az istálló korábbi csapatfőnöke és névadója, Ross Brawn szervezte meg, a brit Sky Sports csatornával összefogva.

„Örömmel közlöm, hogy csütörtökön Silverstone-ban újra vezetni fogom ezt a szépséget” – írta közösségi oldalán Button, aki manapság a Sky Sports egyik szakértőjeként is tevékenykedik, és most együtt filmezik le a bemutatót. „Köszönet a Sky Sports F1-nek és Ross Brawnnak! 11:30-tól 12 óráig fogom vezetni a BGP001-est a silverstone-i versenypályán, a felvételeket pedig vasárnap 12:30-tól láthatják a felvezető műsorban. Aki Silverstone-ban lesz, jöjjön, és nézze meg ezt a szeletnyi történelmet!” – bátorította a közönséget.

Borítókép: Jenson Button a Brawn GP-vel 2009-ben Silverstone-ban (Fotó: XPB)

További tartalmak